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outstanding anticipatory notes issued by the board of education. In the absence 
of such statutory requirement I am of the opiniol) that the "advance draw" in 
question may be used for purposes other than the payment of such notes if the 
board of education in the use of its discretion deems it to be advisable to use 
such funds for other purposes. 

Section 2692, General Code, which authorizes the advancement of tax funds 
by the county treasurer to the taxing authorities, authorizes the county treasurer 
to withhold or retain "amounts that may be needed to make such payments of 
the obligation of the local political subdivision or taxing districts as are required 
by law to be paid directly l.iy the county authorities." 

It might be argued with considerable force, that Section 2293-4, General Code, 
is in pari materia with such Section 2692, General Code, and would prevent the 
county auditor and county treasurer from making an advance in such amount as 
will reduce the remaining tax funds to be accounted for to an amount less than 
twice the aggregate amount of such anticipatory borrowing; however, such ques­
tion is not presented by the facts in your inquiry, and no opinion thereon is 
herein expressed. Assuming such method of construction to be correct, there 
would yet be no language in such sections which would authorize the county 
treasurer to withhold the $33,000 in question, since such limit would not thereby 
be reached. 

In specific answer to your inquiries it is my opinion that: 
1. When a board of education has borrowed money in anticipation of a tax 

settlement pursuant to the provisions of Section 2293-4, General Code, and there­
after, but Defore the maturity date of the notes issued in evidence of such bor­
rowing and before the date of the semi-annual settlement between the county 
treasurer and the county auditor, the county makes an advance payment of taxes 
to such board of education which does not reduce the unpaid balance of anticipated 
receipts from the next semi-annual settlement of taxes below twice the aggre­
gate amount of the anticipatory notes, debt charges and other advances, there is 
no mandatory duty on such board of education to anticipate the maturity of such 
notes from such advance payment. 

2. In determining the amount of an advance payment to a board of educa­
tion by the county treasurer pursuant to the provisions of Section 2692, General 
Code, under like circumstances, there is no duty on the county treasurer to make 
deductions therefrom for such anticipatory indebtedness created by such board 
of education. 

712. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

BANKS-DIVULGING INFORMATION REGARDING BANK OPERATING 
ON RESTRICTED BASIS TO PRIVATE INDIVIDUALS PROHIBITED 
WHEN-BANK OPERATIN.G ON RESTRICTED BASIS AND LIQUI­
DATING BANK DISTINGUISHED-BAKER ACT DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
The officers mentioned in section 710-35 of the General Code, are prohibited 

from divulging information concerning a bank operating upon a restricted basis, 
whether under the control of a conservator or not, to private individuals, other than 
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stockholders, or to voluntary orgmzizaiions and committees, such informatiOil hav­
ilzg been obtained in the course of an examination of the ba11k. 

CoLUMBUS, OHIO, April 25, 1933. 

RoN. I. ]. FuLTON, Superinte11dent of Ba11ks, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-You have requested my opinion as to your liability under section 

710-35 of the General Code (as amended by House Bill No. 661, 90th General 
Assembly) for divulging to private persons and voluntary committees facts and 
information obtained by you in examining banks now operating upon a restricted 
basis. You state your inquiry with particular reference to a member bank of 
the Federal Reserve System not licensed to perform normal banking functions 
and which has been operating under an order of your department restricting the 
payment of its liabilities to five per cent. Since the making of your request, a 
conservator has been appointed for the bank in question by virtue of section 
710-88a enacted as part of the Baker Act (H. B. 661, 90th General Assembly). 

Stated generally, I understand your question to be whether the officers 
mentioned in section 710-35, General Code, may, without incurring criminal lia­
bility under that section, divulge to private persons and voluntary committees 
and organizations information concerning a bank operating upon a restricted basis 
-whether under the control of a conservator or not-but not in liquidation under 
section 710-89 (Am. H. B. 657), such information having been obtained in the 
course of an examination of the bank. 

Section 710-35, as amended by the Baker Act, reads: 

"Whoever, being the superintendent of banks, a member of the 
banking advisory board, a deputy, assistant, clerk, examiner or attorney 

. examiner in the employ of the superintendent of banks, fails to keep 
secret the facts and information obtained in the course of an examina­
tion, except when the public duty of such officer or employe requires 
him to report upon or take official action regarding the affairs of the 
person, partnership, corporation, company, society or association so 
examined, or wilfully makes a false official report as to the condition 
of such person, partnership, corporation, company, society o~ association, 
sl1all be fined not more than five hundred dollars or imprisoned in the 
penitentiary not less than one year nor more than five years, or both. 
Nothing in this section shall prevent the proper exchange of information 
relating to banks and the business thereof, with the representatives of 
the banking departments of other states, with representatives of the fed­
eral reserve banks, with the national bank authorities, or with clearing 
house association examiners. 

Any official, violating any provision of this section, in addition to 
the penalties therein provided shall be removed from office and be liable, 
with his bondsmen, in damages to the person or corporation injured by 
the disclosure of such secrets. 

Nothing in this section shall prevent the superintendent of banks in 
possession of the business and property of a bank, pursuant to the 
provisions of section 710-89 of the General Code, from disclosing any 
facts or information, however obtained, when the banking advisory board 
deems any such disclosure to be for the best interests of the depositors 
and creditors of such bank." 

In an opinion of this office directed to one of your predecessors and re-
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ported in Annual Report of the Attorney ·General, 1914, volume II, page 1649, 
it was he.ld that under section 12898 (now section 710-35), the officers therein 
mentioned could not disclose information obtained in the course of bank exam­
inations to clearing house examiners and auditing committees. This language 
appears in that opinion: 

"This provision is essential to the public welfare and cannot be too 
strictly followed. The exception in the case of exchanging information 
between your department and the banking deJ?artments of other states 
and national hank authorities precludes any other exception; that is, you 
can only divulge facts and information obtained in the course of examina­
tions to representatives of the banking departments of other states, 
national bank authorities or when your duty as superintmdent, or the 
duty of any of your assistants or examiners, require1s yoft to report to 
some other state or county official or to take official action which makes 
necessary the disclosure of such facts. 

Clearing house examiners and auditing committees are not repre­
sentatives of banking departments of other states nor are they national 
bank authorities; and therefore, though there may he many reasons for 
the exchange of information, and checking up reports with the repre­
sentatives of different clearing houses, permission to do so not having 
been granted by statute, it is prohibited." 

The language italicized evidently refers to the express exception in section 
710-35 that "when the public duty of such officer or employe requires him to re­
port upon or take official action regarding the affairs of the" bank, he need not 
keep secret facts obtained in the course of an examination. The former opinion 
of this office expressed the view that the public duty to report is only the duty 
to report to some state or county official. In my opinion, the public duty to report 
mentioned in the section does not impose a duty to divulge information about 
banks to individuals who are not stockholders, or to voluntary organizations and 
committees. 

It appears from your request that the persons seeking information concern­
ing the amount of deposits, withdrawals from accounts of officers, directors and 
stockholders, debts of officers, salaries, trust deposits and other information con­
cerning certain restricted banks, rely upon an opinion of this office, reported in 
Opinions of the Attorney General, 1915, volume I, page 151. That opinion held 
that the statute does not prohibit the divulging of information regarding a bank 
in process of liquidation, and distinguishes such a bank from "a going concern." 
The following language appears in that opinion at page 152: 

"The reason for this legislative enactment forbidding the superin­
tendent of banks and bank examiners to reveal facts and information 
contained in their report of the examination of banks was clearly for 
the protection of the bank and its business as a going concern. The 
Albany State Bank was declared insolvent prior to the institution of this 
suit and its liquidation is now practically completed, therefore, the reason 
of the rule of the statute is removed, and it is inconceivable that a bank 
which has been closed and practically liquidated would receive any injury 
by a public revelation of its business secrets." 

This opinion and the reasoning therein have application to banks in the 
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process of liquidation under section 710-89. A bank operating on a restricted 
basis is still "a going concern." It is not performing its usual banking functions, 
but until it 'is taken over by the superintendent for liquidation, it is still operating 
as a bank. Banks thus operating have been authorized to pay out a percentage 
of deposits and to accept and pay out deposits in so-calle"d trust accounts. 

Section 710-88a, authorizing the appointment of conservators, provides in 
part: 

"The conservator so appointed shall take possession of the busi­
ness and property of such bank and under the supervision of the super­
intendent and subject to such limitations as the superintendent may from 
time to time impose, shall have and exercise in the name and on behalf 
of such bank all the rights, powers and authority of the officers and 
directors of such bank and all voting rights of the shareholders thereof 
and may continue its business in whole or in part with a view to con­
serving its business and assets pending further disposition thereof as 
provided by law." 

It is clear from this section that the function of a conservator is to carry 
on in whole or in part the business of a bank which is a going concern. This 
section further provides that the Superintendent of Banks "may, in his discre­
tion, terminate the conservatorship and permit such bank to resume the trans­
action of its business, subject to· such terms, conditions, restrictions and limita­
tions as he may prescribe." A bank which is being operated by a conservator is 
clearly distinguishable from one which is being liquidated, and this distinction 
renders inapplicable to a bank of the former class, the reasoning set forth in the 
1915 opinion of this office with reference to a bank of the latter class. The last 
paragraph of section 710-35, was added by the Baker Act.. This provision permits 
the Superintendent ·of Banks in possession of a bank for liquidation under sec­
tion 710-89, to disclose facts or information "when the banking advisory board 
deems any such disclosure to be for the best interests of the depositors and 
creditors of such bank." It will be noted that even in the case of a bank in the 
process of liquidation, it is discretionary with the banking advisory board to 
withhold disclosure of the affairs of the bank. Had the legislature intended the 
main provision of section 710~35 to be inapplicable to banks operating on a re­
stricted basis, it would certainly have expressly included such banks within the 
exception. Having expressly excluded banks in liquidation, without mentioning 
restricted banks, the legislature by implication included banks of the latter class 
within the terms of the statute. Expressio Unitts est exclusio alterius. 

Specifically answering your inquiry, I am of the opinion that the officers 
mentioned in section 710-35 of the General Code are thereby prohibited from 
divulging information concerning a bank operating upon a restricted basis, whether 
under the control of a conservator or not, to private individuals, other than 
stockholders, or to voluntary organizations and committees, such information 
having been obtained in the course of an examination of the bank. 

As I understand your request, those desiring the information in question 
are not stockholders. Under section 710-73, the books and records of every bank 
"except books and records of deposit and trust" shall be open to the inspection 
of stockholders at ali reasonable times. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 


