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surance corporations under the supervision of the i113urancc department. As it 
stands, however, the s~ction clearly does not apply to any foreign insurance cor­
poration, whether under the supervision and authority of the superintendent 0£ 
insurance, or otherwise. 

In view of what has been said, I am of the opinion that a foreign corporation 
cannot be admitted to this state for the purpose of engaging in the business of 
guaranteeing titles to real property. Accordingly, the company concerning which 
you inquire, which is engaged in this class of business, cannot be qualified to do 
business in Ohio. 

3047. 

Respectfully, 
Eow ,\RD C. Tt:RNER, 

Attorney General. 

HEALTH COMl\HSSION-GE;\'ERAL HEALTH DISTRICT-LICE~SED 
PHYSICIAN RESIDEXT OF CITY OUTSIDE OF DISTRICT ::\1A Y 
BE EMPLOYED. 

SYLLABUS: 
A licensed Ph:ysician livi11g in a city, wfzich is 11ot a part of a gcucral hea'lth 

district, may be appoi11tcd or employed as health commissio11er of said gc11cral 
health district. 

CoLe:.rscs, OHIO, December 21, 1928. 

HoN. }AMES CoLLIER, Prosecuting Attomc::,•, lro111011, Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge the receipt of your recent communication, 

which reads as follows: 

"I have been asked the question whether a physician living in the city 
of Ironton, Lawrence County, Ohio, is <]ualified to scn·e as County Health 
Commission. The county health district does not include the City of 
Ironton. The physician lives within the city limits but practices his pro­
fession both in the city and in the county. 

For several reasons I have been unable to satisfy the interested parties 
and therefore ask your opinion in this matter." 

The provisions of the Ohio statutes pertinent to your incjttiry are Sections 
1261-16 et seq., General Code. 

Section 1261-16, General Code, provides: 

"For the purposes of local health administration the state shall be 
divided into health districts. Each city shall constitute a health district 
and for the purposes of this act (G. C., Sections 1261-16 et seq.) shall be 
known as and hereinafter referred to as a city health district. The town­
ships and villages in each county shall be combined into a health district 
and for the purposes of this act shall be known as and hereinafter referred 
to as a general health district. As hereinafter provided for, there may be 
a union of two general health districts or a union of a general health dis­
trict and a city health district located within such district." 



ATTORXEY GEXER_\L. 2893 

Section 1261-19, General Code, prO\·ide;: 

"\\'ithin thirty days after the appointment of the members of the dis­
trict board of health in a general health district, they shall organize by 
selecting one of the members as president and another member as president 
pro tempore. The district board of health shall appoint a district health 
commissioner upon such terms, and for such period of time, not exceeding 
two years, as may be prescribed by the district board. Said appointee shall 
be a licensed physician and shall be secretary of the board and shall 
devote such time to the duties of his office as may be fixed by contract 
with the district board oi health. ::\ otice of such appointment shall be filed 
with the state commissioner of health. The district health commissioner 
shall be the executive officer of the district board of health and shall carry 
out all orders of the district board of health and of the state department 
of health. He shall be charged with the enforcement of all sanitary laws 
and regulations in the district, and shall have within the general health 
district all the powers now conferred by law upon health officers of munici­
palities. It shall be the duty of the district health commissioner to keep 
the public informed in regard to all matters affecting the health of the 
district." 

In your communication you state that the city of Ironton is not included in 
the county health district and therefore the provisions of Section 1261-20, General 
Code, relating to the union of city and general health districts, have no application 
and need not be considered in this opinion. 

It will he observed that while Section 1261-19, supra, provides that the person 
appointed or employed as district health commissioner must be a licensed physician, 
prescribes his duties and fixes the limit of his term, there is nothing· in said section 
which requires, or e,·en suggests, that he must be a resident of the district; nor 
is there any such requirement to be found in any related section. 

In an opinion of the Attorney General rendered to the Director of Health 
under date of :\fay 5, 1924, and· found in Opinions of the Attorney General for 
1924, on page 214, it was held that a physici;m may be employed as health com­
missioner for both a city health district, under Section 4408, General Code, and a 
general health district, under Section 1261-19, General Code. ln the course of the 
opinion, after quoting a portion of Section 1261-19, supra, it was said: 

"This section relates to general health districts and pro,·ides for the 
appointment of a district health commissioner for a term not to exceed 
two years, prO\·ides that he shall be a physician and dc,·ote his time to said 
duties as fixed hy contract. 

There is no qualification that he shall be a resident of the health 
district." 

ln view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my 
c.pinion that a licensed physician li,·ing :n a city, which is not a part of a general 
health district, may be appointed or employed a., health commissioner of ~aid 

general health district. 
l{e~pectfully, 

EuWARD C. TuRNER, 

A ttor11ey Gmcral. 


