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thority to fix the fees for violation of its municipal laws. The 
scheme of legislation recognizes the distinction between the jur­
isdiction, powers and duties of the mayor, and such as he exer­
cises as an ex-officio justice of the peace. * * * 

It would seem, therefore, that * * * 'all fees pertaining to 
any office,' under the rule established in Ravenna vs. Penn. Co. 
· ( 45 0. S. 118) refers to municipal fees or such that may be fixed 
and controlled by municipal authority." 

Specifically answering your question, it is my opinion that the Judge 
of the Municipal Court of Conneaut is not required by the provisions of 
Section 4213, General Code, to pay into the city treasury fees received 
by him for the performance of marriage ceremonies. 

3439. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

MINOR-BETWEEN AGES SIXTEEN AND TWENTY-ONE 
YEARS-WHERE ACT COMMITTED WOULD BE A FEL­
ONY IF COMMITTED BY ADULT-SECTION 1639-2 G. C. 
PROVIDES JURISDICTION MAY BE TRANSFERRED 
FROM JUVENILE COURT TO COMMON PLEAS COURT­
COMMITMENT-IF CASE NOT TRANSFERRED, JUVE­
NILE COURT MAY COMMIT MINOR TO INSTITUTIONS 
MENTIONED IN SECTION 1639-30 G. C. 

SYLLABUS: 
1. The case of a boy between the ages of sixteen and twenty-one 

who has committed an act which, if committed by an adult would be a 
felony, may be transferred, under the provisions of Section 1639-32, 
General Code, to the Common Pleas Court. If the said boy is found 
g1tilty of the felon}' charged, it is then the dut}' of the court to commit the 
bo}' to the Ohio State-Reformatory in accordance with Section 2131, Gen­
eral Code. 

2. If the juvenile court decides not to transfer the case of a boy 
between the ages of sixteen and twenty-one who has committed an act 
which, if committed by an adult would be a felony, but determines that 
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the case should be disposed of by the juvenile court, the judge may com­
mit the delinquent boy to an)' of the places and institutious, penal or 
otherwise, mentioned in Section 1639-30, General Code 

CoLullrnus, Omo, December 22, 1938. 

J IoN. MA!{(;ARET M. ALU[AN, Director, Department of Public vV elfare, 
Columbus, 0 hio. 
DEAR lVIADA:Ir: This is to acknowledge receipt of your recent com­

munication in which you request an opinion as to the authority of the 
juvenile courts of the State of Ohio in regard to committing boys over 
sixteen years of age, vvho have committed acts which, if committed by an 
adult, would be a felony. More particularly you want an expression in 
regard to the power of the juvenile courts in sentencing boys to the Ohio 
State Reformatory and the Boys' Industrial School. 

The Ohio State Reformatory is an institution designed to take care 
of young offenders who, but for their age, should be incarcerated in the 
Ohio State Penitentiary. It was thus created for the purpose of segre­
gating young criminals from older criminals. 

The Boys' Industrial School on the other hand is a correctional in­
stitution of a type that is designed to provide for educational and indus­
trial training of delinquent boys, with a view toward adjusting them to 
society. 

A con·sideration of Section 2131, General Code, quoted in your letter 
convinces me that it does not relate to commitments by juvenile courts. 
This section reads as follows: 

"The superintendent shall receive all male criminals between 
the ages of sixteen and thirty years sentenced to the reformatory, 
if they are not known to have been previously sentenced to a state 
prison. Male persons between the ages of sixteen and twenty­
one years convicted of felony shall be sentenced to the reforma­
tory instead of the penitentiary. Such persons between the ages 
of twenty-one and thirty years may be sentenced to the reforma­
tory if the court passing sentence deems them amenable to re­
formatory methods. ~ o person convicted of murder in the first 
or second degree shall be sentenced or transferred to the re­
formatory." (Italics the writer's.) 

The above indicated conclusion is impelled by a consideration of 
the following portion of Section 1639-30, General Code: 

"No adjudication upon the status of any child in the juris­
diction of the court shall operate to impose any of the civil 
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disabilities ordinarily imposed by conviction, nor shall any child 
be deemed a criminal by reason of such adjudication, nor shall 
such adjudication be deemed a COHviction, nor shall any child be 
charged with or convicted of a crime in any court, except as 
provided in Section 1639-32, General Code." (Italics the 
writer's.) 

By reason of the authority of this statutory proviSIOn, I do not 
believe that adjudications by the juvenile courts place the boys involved 
in the category of persons described by Section 2131, namely, "male 
persons between the ages of sixteen and twenty-one years convicted 
of felony". 

However, under Section 1639-32, General Code, juveniles under 
certain circumstances can be transferred to the Common Pleas Court 
for trial. This section reads as follows : 

"In any case involving a delinquent child under the provi­
sions of this chapter who has committed an act which would 
be a felony if committed by an adult, the judge after full inves­
tigation and after a mental and physical examination of such 
child has been made by the bureau of juvenile research, or by 
some other public or private agency, or by a person or persons, 
qualified to make such examination, may order that such child 
enter into a recognizance" with good and sufficient surety subject 
to the approval of the judge, for his appearance before the court 
of common pleas at the next term thereof, for such disposition 
as the court of common pleas is authorized to make for a like 
act committed by an adult; or the judge may exercise the other 
powers conferred in this chapter in disposing of such case." 

If a boy is transferred to the Common Pleas Court in accordance 
with the provisions of Sectioin 1639-32, then the provisions of Section 
2131 do apply. However, you will notice that it is discretionary with 
the juvenile court whether or not the cases shall be transferred and if 
the judge of the juvenile court ·does not see fit to transfer the case, the 
said judge ''may exercise the other powers conferred in this chapter in 
disposing of such case". 

Section 1639-30, sub-section 5, provides as follows: 

"In case of a male child over sixteen years of age who has 
committed an act which if committed by an adult would be a 
felony, the judge may commit such child to the Ohio ~tate 

reformatory." 
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It is evident that the power conferred 111 this prov1s10n is discre­
tionary. This J say not only because of the language employed in the 
particular provision, to-wit, "the judge may commit", but also because a 
consideration of the entire New Juvenile Court Code, sections 1 639-l to 
1639-62, General Code, convinces me that the purpose underlying the act 
was to give to the juvenile courts broad powers to handle the individual 
cases in such a manner as will best protect the interests of society and 
yet be for the best interests of the children involved. 

In so far as the Ohio State Reformatory is concerned, therefore, 
it is my opinion that if a boy between sixteen and twenty-one years of 
age is transferred to the Court of Common Pleas and is there found 
guilty of the commission ot a f clony he could properly only be com­
mitted to the Ohio State Reformatory in accordance with Section 2131. 
However, if a boy over sixteen years of age is not transferred to the 
Common Pleas Court and his case is disposed of by the judge of the 
juvenile court in accordance with the provision of the last clause of 
Section 1639-32, it is then a matter of discretion for the particular judge 
whether the boy shall be committed to the Ohio State Reformatory or 
elsewhere. 

In regard to the commitment by a juvenile court to the Boys' Indus­
trial School, Section 2084 reads as follows: 

"Male youth, not over eighteen nor under ten years of age 
having normal mental and physical capacity for intellectual and 
industrial training may be committed to the boys' industrial 
school by the juvenile courts upon a finding of delinquency as 
designated by the laws for juveniles. No youth having a con­
tagious or infectious disease shall be so committed." 

If the particular judge of the juvenile court is of the opinion that 
a commitment to the Boys' Industrial School will be the best manner of 
handling the particular case, he may make such a commitment whether 
or not the boy has committed an act which if committed by an adult 
would be a felony and the only limitation is that found in Section 1639-31, 
General Code, which reads as follows : 

"No child not delinquent, nor any child under ten or over 
eighteen years of age shall be committed to an industrial school 
maintained by the state except as provided in the 11ext preceding 
section." 

In my opinion the court is not limited, in considering the case of 
a boy who has committed an act which if committed by an adult would 
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be a felony, to the alternatives of commitment to the Ohio State Hefor­
matory or the Boys' Industrial School. 

Section 1639-2, General Code, defines in part a delinquent child 
as follows: 

"For the purpose of this chapter, the words 'delinquent 
child' includes any child: 

1. vVho violates any law of this state, the United States. 
or any ordinance or regulation of a subdivision of the state." 

Section 1639-30, General Code, then confers the following powers 
upon the juvenile courts, in addition to that set forth in Paragraph 5 
thereof above quoted, in regard to a child who is found to be delinquent: 

"1. Place the child on probation or under supervision in 
its own home or in the custody of a relative or other fit person, 
upon such terms as the court shall determine; 

2. Commit the child to a suitable public institution or 
agency or to a suitable private institution or agency incor­
porated under the laws of the state, approved by the state depart­
ment of public welfare and authorized to care for children or 
to place them in sui table family homes; 

3. lf, in his judgment, it is for the best interests of a 
delinquent child, the judge may impose a fine upon such child 
not exceeding $25.00 or costs, or both, and if such child is over 
fourteen years of age, he may order such child to stand com­
mitted until such fine and costs are paid. 

4. lVlake such further disposition as the court may deem 
to be for the best interests of the child, except as herein other­
wise provided." 

It is, therefore, my opm1on that if the judge of a juvenile court 
sees fit to retain ju1·isdiction over the case of a boy who has committed 
an act which if committed by an adult would constitute a felony, he 
may dispose of the case 111 any of the ways authorized by Section 
1639-30, General Code. 

Respectfully, 
HERBERT S. DUFFY, 

A ttoYI!e)' General. 


