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Lake Loramie Valuation 

The Pleasure Island Club, cottage site___________________________ $400 00 

I have carefully examined the above leases, and finding them correct in form and 
legal, I hereby approve the same. 

Respectfully, 
Eow ARo C. TuRNER, 

A I forney Gmeral. 

1410. 

APPROVAL, FINAL RESOLUTIOXS ON ROAD EIIPROVE:\lEXTS IN AL­
LEN AND COLU:\IBIANA COUNTIES, OHIO. 

CoLUMBUS, Omo, December 21, 1927. 

HoN. GEORGE F. ScHLESINGER, Director, Department of Highways and Public TVorh, 
C oli11nbus, Ohio. 

1411. 

COUNTY BOARD OF EDUCATION-APPOINT::\lEXT OF LOCAL BOARDS 
FOR NEWLY CREATED DISTRICTS-APPOINTEES HOLD' OVER IF 
ELECTION OF KEW MEl\1:BERS IS INV ALl D. 

SYLLABUS: 
Where a cozmty board of education appoints a local board of education for a uewl:y 

created school district, and thereafter, at the first election for members of boards of 
education, no successors to such appoilltees are elected, for the reason that the said 
election is declared to be im:alid, the members of said board who had bem appohztcd by 
the county board of education hold office until their successors are legally elected a11d 
qualified. 

Cou:~mt:s, OHIO, December 22, 1927. 

HoN. J. L. CLIFTON, Director of Educatio11, Columbus, Ohio. 

DEAR Sm :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, as 
follows: 

"The county board of education of \Vashington County created several 
new districts in accordance with Section 4736, G. C. The present members of 
the boards of education of these districts were appointed by the county board 
in accordance with this section. The 1927 election was the first one held after 
such appointment. Candidates were nominated and elected in all these dis-
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tricts, but the ballots did not specify which were to serve for two years and 
which for four years. The deputy supervisor of elections has reported 'no 
election' in these districts. There are plenty of court decisions and Attorney 
Generals' opinions to support this. 

The question is: Shall the members of the old boards, appointed by the 
county board, serve until the next regular election, or shall members of these 
boards be appointed by the county commissioners in accordance with the pro­
visions of Section 4736-1 ?'' 

Section 4736, General Code, reads in part as follows: 

Section 4736. "The county board of education may create a school dis­
trict from one or more school districts or parts thereof, * * * :Members 
of the board of educatioi1 of the newly created district ~hall be appointed by 
the county board of education and shall hold their office until the first election 
for members of a board of education held in such district after such appoint­
ment, at which said first election two members shall be elected for two years 
and three members shall be elected for four years, and thereafter their suc­
cessors shall be elected in the same manner and for the term as is provided by 
Section 4712 of the General Code. * * * " 

Section 4736-1, General Code, reads as follows: 

"In rural school districts hereafter created by a county board of educa­
tion, a board of education shall be elected as provided in Section 4712 of the 
General Code. ·when rural school districts hereafter so created or which 
have been heretofore so created, fail or have failed to elect a board of edu­
cation as provided in said Section 4712, or whenever there exists such school 
district which for any reason or cause is not provided with a board of edu­
cation, the commissioners of the county to which such district belongs shall 
appoint such board of education, and the members so appointed shall serve 
until their successors are elected and qualified. The successors of the mem­
bers so appointed shall be elected at the first election for members of the 
board of education held in such district after such appointment, two members 

• to serve for two years and three members for four years. And thereafter 
their successors shall be elected in the manner and for the term as provided by 
Section 4712 of the General Code. The board so appointed by the commission­
ers of the county shall organize on the second Monday after their appoint­
ment." 

Section 4736-1, supra, was enacted in its present form on May 20, 1915, approved 
by the governor, June 4, 1915, and filed in the office of the Secretary o.f State, June 5, 
1915, (106 0. L. 550.) 

At or near the same time, Section 4736, General Code, was amended so as to 
include the provision authorizing county boards of education to appoint the members 
of boards of education in newly created districts. The act of the General Assembly 
containing said amended Section 4736 was enacted May 20, 1915, approved by the gov­
ernor, May 27, 1915, and filed in the office of the Secretary of State, May 28, 1915, 
thus being the earlier of the two enactments. In this situation the Hon. Joseph Mc­
Ghee, while Attorney General, had occasion to consider the question of the manner of 
appointment or election of boards of education for newly created school districts and 
in connection therewith the authority of county commissioners and county boards of 
education in making such appointments. He states: 
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"It is somewhat difficult to ascertain whether or not the language of said 
acts is so contradictory that the latter will repeal the former by implication, 
or whether effect can be given to both. Effect must be given to both if the 
same can be done, and I am of the opinion that if at the time the county 
board of education creates a new district it appoints a board of education for 
such district, said board of education thereby becomes the legally constituted 
board for such district, but if, for any reason or cause the county board of 
education fails to appoint a board of education for such newly created dis­
trict, then I am of the opinion that the board of county commissioners have the 
right to appoint such board, thus giving effect to both of the above mentioned 
sections." (Opinions of the Attorney General for 1917, page 991.) 

Section 4736, General Code, was again amended in 1919, to read as it now docs. 
In view of said section there can be no question at present but that the county board 
of education in the first instance makes the appointment of boards of education in 
newly created school districts. 

In the case of State vs. Houpt, 98 0. S., 451, the Supreme Court said: 

"Members of the board of education of a newly created school district 
are to be appointed by the county board of education under General Co·de 
Section 4736 * * * and the successors of such members * * * are to 
be elected under Genera! Code Section 4712." 

Section 4712, General Code, reads as follows: 

"In rural school districts, the board of education shall consist of five mem­
bers elected at large at the same time township officers are elected and in the 
manner provided by law, for a term of four years." 

Section 4745, General Code, reads as follows: 

"The terms of office of members of each board of education shall begin 
on the first Monday in January after their election and each such officer shall 
hold his office for four years except as may be specifically provided in Chapter 
2 of this title (G. C. 4698 to 4707), and until his successor is elected and quali­
fied." 

Chapter 2, which is referred to in Section 4745, supra, relates to city school dis­
tricts. 

In 1919 a situation arose in :\Iorrow County similar to the one which prompts 
your inquiry. In that case the county board of education of l\Iorrow County School 
District on April 19, 1919, had created a new school district and had appointed a 
board of education for said district. In the following November an election was held 
in consequence of which several questions relative to the legality of said election were 
submitted to the Attorney General. Question Xo. 3 reads as follows: 

"If the :t\ ovember, 1919 election was not valid, wili the board of edu­
cation appointed by the county board hold over until such time as a proper 
and valid election is held selecting their successors?" 

In response to this inquiry the Attorney General in an Opinion reported in 
Opinions of the Attorney General for 1920, at page 452, after holding that the elec-. 
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tion in ~o\·ember, 1919, for members oi the board oi education for the said newi)' 
created school district was invalid, said on page 456: 

"Your third question is whether the members of the board of education, 
appointed by the county board, hold over until such time as a proper and 
val:d election is held, selecting their successors on the basis that the ~ ovember, 
1919, election was not nlid. The answer to this is in the affirmative, it being 
provided in the school laws that members of boards of education hold over 
until their successors are legally elected and qualified, which, in this instance, 
has not taken place up to this time. * * * " 

The syllabus of the above opinion reads as follows: 

"1. Members of the hoard of education in a school district newly created 
by the county board of education shall be appointed by the county board of 
education and shall hold office until their successors are legally elected and 
qualified. 

2. The successors to the appointed board of education in a newly created 
district shall be elected in the manner provided in Section 4736, G. C., that 
is, two members shall be elected for two years and three members shall be 
elected for four years, and thereafter in accordance with the provisions of 
Section 4712, G. C. vVhere the ballots used in a school election in a newly 
created district are not in conformity with the mandate contained in Section 
4736, there is no valid election for members of the board of education." 

I am in accord with the holding of the Attorney General in the above mentioned 
opinion of 1920, and you are therefore advised that the members of the local boards 
of education, appointed by the board of education of the W"ashington County School 
District for the several newly created districts, hold over until their successors are 
duly elected and qualified. You are further advised that the county commissioners 
are not authorized to appoint their successors. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

1412 . 

. l\lOTOR VEHICLE-EXCLUSIVE USE BY U. S. POSTOFFICE DEPART­
ME?\T-MUST BE REGISTERED-NOT SUBJECT TO LICENSE FEE-­
PROPER OFFICIAL l\WST APPLY FOR REGISTRATION. 

SYLLABUS: 

1. Where f>ostoffice departmellt has the exclusive right to the use of a. motor 
vehicle for a period of greater than thirty co11serutive days, the U11ited States gov­
ernmellt may be co11sidered the ow11er of such motor vehicle a11d e11titled to the reg­
istration thereof without charge upon the aPPlication of a11y officer, det>artme11t or 
agc11t of the federal govemme11t. 

2. Co11tractor /easi11g motor ·uhicle to postoffice deparlmellf must register said 
motor vehicle a11d pay the tax thereo11 u11/ess application for registrati011 of such 
motor vehicle be made by an officer, departmellt or age11t of tlze federal gover11ment. 


