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it is my opinion that your department is required to pay the Department of Industrial 
Relations the fees for certificates of inspection of steam boilers provided by Section 
1058-25, General Code. 

The reasoning and conclus·ion reached in the consideration of your first question 
apply with like force to your second question relating to the inspection of elevators 
under the provisions of Section 1038-1, et seq., General Code. 

4215. 

Respectfully, 
jOHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

COUNTY COMMISSIONERS-AUTHORIZED TO PURCHASE SURGICAL IN· 
STRUMENTS FOR CORONER WHEN. · 

SYLLABUS: 
1. County commzsszoners by virtue of .section 2419 General Code may, if they 

deem it necessary, purchase with county funds a set of surgical instruments for the use 
of the coroner in performing autopsies and post ·mortems. 

2. The authority of the county commissioners to purchase surgical instruments is 
not limited by the fact that the coroner, because of the population of his county, re­
ceives fees rather than a salary and maintains his office as such coroner and practicing 
physician in his own home. 

COLUMBus, Omo, May 2, 1935. 

HoN. ]ESSE H. LEIGHNINGER, Prosecuting Attorney, Youngstown, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, which 

reads as follow•: 

"A request has been received by the County Commissioners to furnish the 
County Coroner with a set of surgical instruments for his use in autopsies 
and post mortems. 

I should like to have you I" advice as to whether or not you find in section 
2419 General Code or elsewhere, authority for the purchase by the Commis­
sioners of such equipment for the Coroner, and if so, is such authority limited 
by virtue of the fact that our county is less than 400,000 in population, the 
Coroner therefore receiving fees rather than a salary and maintains his office 
as such Coroner and practicing physician in his own private home." 

A coroner may investigate a death which occurred under questionable circumstanc­
es by means of an autopsy or post mortem provided he is authorized to do so by the 
prosecuting attorney of the county. Section 2856 Ohio General Code. 

The Board of County Commissioners, being a creation of the legislature, has only 
those powers which are conferred upon it through legislative enactment. Especially in 
financial transactions the authority to impose. an obligation upon the county must be 
clearly granted. State, ex rei. vs. Menning, 95, 0. S. 97, 99. 

Section 2419, General Code, to which you refer, was amended in 1919 to read as 

follows: 
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"A court house, jail, public comfort station, offices for county officers and 
an infirmary shall be provided by the commissioners when in their judgment 
they or any of them are needed. Such buildings and offices shall be of such 
style, dimensions and expense as the commissioners determine. Tiley sllall 
also provide all the equipment, stationery and postage, as tile county comm·is­
sioners may deem necessary for tile proper and convenient conduct of sucll 
offices, and such other facilities as will result in expeditious and econrnnical 
administration of the said county offices. They shall provide all rooms, fire 
and burglar-proof vaults and safes and other means of security in the office of 
the county treasurer, necessary for the protection of public moneys and prop­
erty therein." (Italics the writer's) 
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The underscored language was added by the amendment and any authority which 
the commissioners might have to purchase surgical instruments for the coroner's use in 
autopsies and post mortem necessarily must be found in this language as I find no other 
statutory provision specifically granting such power. 

Questions pertaining to the interpretation of section 2419 have heretofore been pre­
sented to my predecessors in office and in Vol. 1 of the Opinions of the Attorney Gen­
eral for 1927 at page 151 it was held that the county commiss·ioners could legally fur­
nish handcuffs for the use of the county sheriff, while in Vol. 1 of the Opinions of the 
Attorney General for 1931 at page 149 it was the opinion of the then Attorne}J Gen­
eral that tear gas could be bought with couny funds for the protection of moneys held 
by the county treasurer. 

In the case of Gorman vs. Jleuck, 41 0. App. 453 Judge Ross, in refusing to allow 
funds to be expended by the county commissioners for outside advice by experts to the 
auditor and treasurer, said: 

"The intent of the legislature was to authorize the county commissioners 
to provide such physical aids and help as might assist the officers in efficiently 
conducting their offices; that they should be furnished with suitable space, 
proper equipment and necessary supplies." 

It therefore seems apparent that surgical instruments are "physical aids" which the 
commissioners might determine to be such "necessary equipment and facilities as will re­
sult in the expeditious and economical administration" of the office of the county coroner. 

Your second inquiry covers the authority granted by section 2419 when applied to a 
coroner in a county whose population is less than 400,000, who receives fees instead of a 
salary and who has his office as coroner and practicing physician in his own home. 

Section 2866 merely lists the fees which the coroner is to be paid for his various 
services and section 2866-1, which limits the total amount which may be paid as fees to a 

coroner in a county of less than 400,000, reads as follows: 

"In counties having a population, according to the last federal census, of 
less than four hundred thousand the total compensation paid to the coroner. as 
fees, under all sections of the General Code, in no case shall exceed five thous­
and dollars per annum or be less than one hundred and fifty dollars per an­
num. If the fees in any one year are less than the minimum compensation al­
lowed by law then such coroner shall be allowed the difference up to one hun­
dred and fifty dollars to be paid by the county commissioners out of the emer­
gency or contingent fund." 

17-A. G.-Vol. I. 
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None of the sections, above referred to contains any language which would limit 
the authority granted in section 2419 to a county of more than 400,000 where an office 
is usually provided for the coroner by the county. Furthermore, when section 2419 was 
amended in 1919, as stated above, the only method of c~pensating a coroner was 
through fees. Section 2856-4, which provides for a regular salary for a coroner in a 
county of more than 400,000, was not enacted until 1927 ( 112 0. L. 204). Consequently 
there can be no question as to the applicability of section 2419 in counties where coro­
ners are paid through the fee system. 

The fact that the office of the coroner is maintained in his own home in which 
he also conducts his private practice does not change the situation, as the power to 
equip an office is not affected by its location. The instruments, however, would at all 
times be the property of the coroner's office and would have to be surrendered by the 
incumbent to his successor. 

In view of the foregoing and in specific answer to your questions, it is my opinion 
that: 

1. County commissioners by virtue of s·ection 2419 General Code may, if they 
deem it necessary, purchase with county funds a set of surgical instruments for the 
use of the coroner in performing autopsies and post mortems. 

2. The authority of the county commissioners to purchase surgical instruments is 
not limited by the fact that the coroner, because of the population of his county, receives 
fees rather than a salary and maintains his office as such coroner and practicing phy­
sician in his own home. 

4216. 

Respectfully, 

JOHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

LIBRARY-LIBRARY OF ASSOCIATION INCORPORATED NOT FOR PROFIT 
IS NOT PUBLIC LIBRARY AND .MAY NOT PARTICIPATE IN PROCEEDS 
OF CLASSIFIED PROPERTY TAXES. 

SYLLABUS: 

1. A library ovmed, ~naintained and operated by a library assoczatzon organized 
under the General Corporation Act of Ohio, as a corporation not for profit, is not a 
public library. 

2. A board of trustees of a library so organized and operated cannot a'l!ail itself 
of t.he pro'l!isions of sections 5639 and .5625-20 of the General Code, with reference to 
participation in the proceeds of classified property taxes, collected in the county where 
such library is located. 

CoLUMBUS, OHio, May 2, 1935. 

HoN. FERDINAND E. WARREN, Prosecuting Attorney, Ottawa, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your recent communication which 

reads as follows: 


