
352 OPINIONS 

4140. 

APPROVAL, BOND FOR THE FAITHFUL PEKFORMANCE OF HIS 
DUTIES AS CHIEF CLERK-FRANK M. WEST. 

CoLUMBUs, OHIO, March 9, 1932. 

HoN. 0. W. I\iERRELL, Director of Highways, Columbus, Olzio. 

4141. 

EXPENSES-COUNTY SURVEYOR'S OFFICE-PAID FR011I GENERAL 
FUND RATHER THAN SPECIAL ROAD TAX LEVY. 

SYLLABUS: 

The expense of the coullly sun•eyor and lzis off.ice, in comzection with the cost 
of the construction of a road improvement, are to be paid from county general 
funds and such cost cannot be proportioned and paid from the proceeds of a 
special road tax levy authorized by Section 5625-15 et seq., of the General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, March 10, 1932. 

HoN. P. L. A. LIEGHLEY, Prosecuting Attomey, Clevela11d, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of a request for opinion from your 
predecessor, upon the following state of facts: 

"Cuyahoga County has a fund of approximately three million dol­
lars for construction and maintenance of county roads, being the pro­
ceeds of a special levy approved by the electorate under the provisions 
of General Code, 5625-15. Heretofore, the entire cost of the office of 
the county engineer, including plans, estimates, surveyor's payroll, office 
and field supplies and expense in connection with road improvements 
paid for out of the proceeds of this special levy have been paid out of 
county general funds. 

Your opinion is requested as to whether or not it would be legal 
to pay from the proceeds of the special levy such part of the cost of the 
engineer's office as applies directly to the development and construction 
of a road improvement constructed by the county commissioners out of 
the proceeds of the special levy aforesaid." 

Section 2792 of the General Code, provides that the county surveyor shall 
perform all duties for the county now or hereafter authorized or declared by law 
to be done by a civil engineer or surveyor. 

Section 5625-9 of the General Code, providing for the various funds which 
e~.ch subdivision shall establish, reads in part: 



"(a) General Fund. 

* * * * 

ATTORXEY GENERAL. 

(d) A special fund for each special levy. 

• * * *" 
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Section 7181 of the General Code, relative to the salary of the county sur­
veyor, reads in part : 

"* * Such salary shall be paid monthly out of the general county 
fund upon the warrant of the county auditor. * *" 

Section 2786 of the General Code, provides: 

"The county surveyor shall keep his office at the county seat in 
such room or rooms as arc provided by the county commissioners, which 

_shall be furnished, with all necessary cases and other suitable articles, 
at the expense of the county. Such office shall also be furnished with all 
tools, instruments, books, blanks and stationery necessary for the proper 
discharge of the official duties of the county surveyor. The cost and 
expense of snch equipment shall be allowed and paid from the general 
fund of the county upon the approval of the county commissioners. The 
county surveyor and each assistant and deputy shall be allowed his reason­
able and necessary expenses incurred in the performance of his official 
duties." 

Section 2981 of the General Code, provides in part, as follows: 

"Such officers may appoint and employ necessary deputies, assistants, 
clerks, bookkeepers or other employes for their respective offices, fix their 
compensation, and discharge them, and shall file with the county auditor 
certificates of such action. Such compensation shall not exceed in the 
aggregate for each office the amount fixed by the commissioners for such 
office. When so fixed, the compensation of each duly appointed or em­
ployed deputy, assistant, bookkeeper, clerk and other employe shall be 
paid semi-monthly from the county treasury upon the warrant of the 
county auditor. * *" 

From an examination of the above statutes, it is apparent that the entire cost 
of the office of county engineer is to be paid from the general county fund and 
no authority exists for such payment, in whole or in part, from any special fund, 
established from the proceeds arising from a special levy. Cincin11ali vs. Long1CJOrth, 
34 0. S., 101, Opinions of the Attorney General for 1919, page 955 and Opinions 
of the Attorney General for 1918, page 103. 

A question arises as to whether or not a transfer could be made from the 
special road levy created under the provisions of Section 5625-15 of the General 
Code, to the general fund of the county. 

Authority to transfer from one fund to another, under certain circumstances, 
is set forth in Section 5625-13, of the General Code. From an examination of this. 
section, it is apparent that no authority exists in the instant case for a transfer 
from a special road tax levy fund to the general county fund for the reimburse­
ment of the expenses incurred by the county engineer's office in connection with 
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such road improvement. See Opinions of the Attorney General for 1927, page 
2299, for 1928, page 1278, for 1930, page 1030, and for 1931, page 3682. 

It should also be noted that Article XII, Section 5, reads: 

"No tax shall be levied, except in pursuance of law; and every law 
imposing a tax, shall state, distinctly, the object of the same, to which only, 
it shall be applied." 

Section 5625-15, supra, to which you refer, reads in part, as follows: 

"The taxing authority of any subdivision at any time prior to Sep­
tember 15th, in any year, by vote of two-thirds of all the members of 
said body, may declare by resolution that the amount of taxes which may 
be raised within the fifteen mill limitation will be insufficient to provide 
an adequate amount for the necessary requirements of the subdivision, 
and that it is necessary to levy a tax in excess of such limitation for 
any of the following purposes: 

1. Current expenses of the subdivision. 

* * * * 
7. For the general construction, reconstruction, resurfacing and re-

pair of roads and bridges in counties. 
Such resolution shall be confined to a single purpose, and shall specify 

the amount of increase in rate which it is necessary to levy, the purpose 
thereof, and the number of years during which such increase shall be 
in effect which may or may not include a levy upon the duplicate of the 
current year. * * The 

Under the above section, since bonds may only be issued for a single purpose, 
and in this situation the levy was made for road construction, it follows that the 
proceeds from such levy could not be used for the first purpose set forth in su.:h 
section, namely, the payment of the current expenses of the subdivision, among 
which expense would be the operating cost of the office of the county engineer, 
which expense would include its cost in connection with road improvements. 

In view of the foregoing, and in specific answer to your inquiry, I am of 
the opinion that the expense o£ the county surveyor and his office, in connection 
with the cost of the construction of a road improvement, are to be paid from 
county general funds and such cost cannot be proportioned and paid from the 
proceeds of a special road tax levy authorized by Section 5625-15 et seq., of the 
General Code. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

A ttomey General. 


