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void. Porter vs. Canyon County Farmers Mutual Frie Insurance 

Company, 45 Idaho, 522, 263 P. 632." 

While the Idaho statute defined public moneys to exclude moneys in the 
hands of the clerk of the district court, our statute specifically authorizes the 
deposit of the funds in question. From the court's discussion, I find no de­
pository statute of Idaho specifically covering the funds involved. We have 
such a statute in Sections 2288-1c to 2288-1j, General Code, and this is be­
lieved sufficient to make the Idaho decision inapplicable here. Our statute 
authorizes the clerk or bailiff of a municipal court to deposit "money held 
or controlled by" him. 

In the past both the legislature and the courts of this state have recog­
nized the public character of money in the hands of a public officer by virtue 
of his office, although not belonging to the political subdivision. Section 2921, 
General Code, authorizes civil actions for the recovery of misapplied or 
illegally drawn "funds of the county or public moneys in the hands of the 
county treasurer or belonging to the county." In the case of State ex rel vs. 
Baker, 88 0. S. 165, it was held that said section applied to money in the 
custody of the county as bailee, although such funds might not fall within th~ 
provisions "funds of the county" or "belonging to the county." The court 
regarded such funds as "public moneys in the hands of the county treasurer.'' 
In enacting a depository statute requiring security, the legislature recognized 
the public character of the deposits in question, although they might include 
sums which would ultimately become payable to private litigants. 

Specifically answering your question, it is my opinion that under the Act 
of June 25, 1930, c. 604, 46 Stat. 809 (12 U. S.C. A Sec. 90), a national 
bank can legally secure deposits made under Sections 2288-1 c, et seq., General 
Code, by the clerk or bailiff of a municipal court, although such deposits 
may include money received in payment of judgments and other funds which 
will subsequently be disbursed to private individuals or business associations. 

4646. 

Respectfully, 
jOHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

WEEDS-DUTY OF OCCUPANT OF LAND TO CUT WEEDS­
TOWNSHIP TRUSTEES MAY ASSESS COST AGAINST 
LANDOWNER WHEN. 

SYLLABUS: 
1. It is the duty of the owner, lessee, agent or tenant hwing charge of 
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land located in a township outside of a municipality to cut or have cut the 

weeds on the property described in Section 7150, General Code. 
2. In the event such owner, lessee, agent or tenant refuses to cut the 

weeds within five days from the time he receives written notice from the town­
ship trustees, the trustees shall cause such weeds to be cut and the expenses 
shall be assessed against the landowner in accordance with Section 7153, 
General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, September 11, 1935. 

HoN. NELSON CAMPBELL, Prosecuting Attorney, Mount Gilead, Ohio. 

DEAR SrR :-This will acknowledge receipt of your request for my 
opinion which reads as follows: 

"In Canaan Township of this county formal complaints have 
been lodged with the Trustees against a landowner who has per­
mitted his lands to grow up with noxious weeds. 

As I find them, the sections of the Code referring to weeds 
are: 3374-2; 5942 et seq.; and 7146 et seq. None of these sections 
seems to be clear as to the extent to which Trustees can go either 
in the cutting of the weeds or in the taxing of the costs of such 
cutting against the landowner. 

Section 5942 refers to a 'strip four feet wide on his side along 
the line of a partition fence.' 

Section 7150 refers to certain weeds 'growing on lands in a 
township.' Since this section occurs in the chapter entitled 'Road 
Work', I am wondering whether it is interpreted by itself or in con­
nection with the rest of the chapter. 

QUERY: Can the Trustees of a township, when a formal 
complaint has been filed, cut or have cut all the noxious weeds, 
mentioned in the statute, on lands in the township, or are they re­
stricted to a strip four feet wide along a partition fence? Is there 
a limit to the costs which may be assessed against the landowner 
from whose lands noxious weeds are cut?" 

As stated in your letter, Sections 5942 et seq., General Code, provide for 
the cutting of certain weeds along the line of a partition fence. Sections 
424 5-l et seq., General Code, provide for the cutting of noxious weeds with-
in a municipality. Your question relates generally to 
weeds located in a township outside of a municipality. 
Code, reads as follows : 

the cutting of noxious 
Section 7150, General 

"Upon written information that Canada or Russian thistles, 
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wild parsnip, wild carrot, oxeye daisy or wild mustard are growing 

on lands in a township, and are about to spread or mature seeds, 
the trustees of the township shall cause a written notice to be served 

upon the owner, lessee, agent or tenant having charge of such land 

notifying him that said noxious weeds are growing on such lands 
and that they must be cut and destroyed within five days after the 

service of such notice." 

If the request of the township trustees is refused or ignored the trus­

tees may cause the weeds to be cut. Sections 7152 and 7153, General Code, 
have reference to both your first and second questions, and read as follows: 

Sec. 7152. 
"If the owner, lessee, agent or tenant having charge of the lands 

mentioned in section 7150, fails to comply with such notice, the 

township trustees shall cause said noxious weeds to be cut and de­
stroyed and may employ the necessary labor to carry out the pro­
visions of this section. All expenses incurred shall, when approved 
by the township trustees, be paid out of any money in the treasury 
of the township not otherwise appropriated." 

Sec. 7153. 

"The township trustees shall make a written return to the 

board of commissioners of their county of their' action under the 
next three preceding sections with a statement of the charges for 
their services, the amount paid for the performing of such labor 
and the fees of the officers who made the service of the notice and 
return and a proper description of the premises. Such amounts, 

when allowed, shall be entered upon the tax duplicate and be a lien 
upon such lands from and after the date of the entry and be collect­
ed as other taxes and returned to the tmvnship with the general 
fund." 

From a reading of the above quoted sections it is apparent that it is the 
duty of the owner of the property located in a township outside of a munici­
pality to cut the weeds described in Section 7150, General Code, supra. 
Furthermore, if the owner refuses to have these weeds cut on written notice 
from the township trustees, it is the duty of the trustees to have the weeds 
cut and the expenses be listed as a lien on the real estate. In your letter you 

state that Section 7150, General Code, appears in Part II, Title IV, under 
Chapter 6, entitled "Road Work" .. However, there is nothing in the language 
of this section which would indicate that it has other than general applica­
tion to all lands located in a township outside of a municipality. This has 
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been the general understanding despite the heading under which Section 7150, 
General Code, appears. 

In an opinion to be found in Opinions of the Attorney General for 1920, 
Vol. I, page 795, 796, the following appears: 

"However, no substitute appears to have been provided m 
either the Cass act or the White-Mulcahy act for sections 7150 to 
7153. These last named sections, as has been seen, do not relate to 
noxious weeds on highways, but to weeds on private lands." 

It is significant to note that Section 5942, General Code, provides that 
the owner of land adjacent to a partition fence shall in addition to cutting 
noxious weeds near the fence likewise cut brush and briers. Section 7150, 
General Code, "is limited to the cutting of certain specific noxio':'s weeds. Ap­
parently the legislature felt that these particular weeds were so dangerous 
that they should not be permitted to grow and subsequently spread even 
though they were a considerable distance from a partition fence. 

You also inquire as to whether or not there is a limit to the amount 
which may be assessed against the landowner when the township trustees 
cut the weeds pursuant to Section 7152, General Code, supra. You will notice 
that Section 7153, General Code, specifically states that the cost of such 
cutting by the township trustees shall include the "amount paid for the per­
forming of such labor and the fees of the officers who made the service of 
the notice and return." It would seem to follow that the township trustees 
are limited to a recovery of the items specifically enumerated in Section 7153, 
General 'Code. No more than the actual cost of the cutting together with 
the cost of serving the notice may be assessed against the landowner. 

In view of the above it is my opinion, in specific answer to your inquiry, 
that: 

I. It is the duty of the owner, lessee, agent or tenant having charge 
of land located in a township outside of a municipality to cut or have cut the 
weeds on his property described in Section 7150, General Code. 

2. In the event such owner, lessee, agent or tenant refuses to cut the 
weeds within five days from the time he receives written notice from the 
township trustees, the trustees shall cause such weeds to be cut and the ex­
penses shall be assessed against the landowner in accordance with Section 
7153, General Code. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 


