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1246. 

CHIEF PROBATION OFFICER- EXF'ENSES -·- COUNTY 
COMMISSIONERS * SECTION 1639-18 AND 1639-57, OHIO 
GENERAL CODE. 

SYLLABUS: 
The provisions of Sections 1639-18 a11d 1639-57, General Code, arc 

mandator}' insofar as the}' refer to appropriations for the compensation 
of a chief probation officer and the adm.inistrati7Je expenses of the court 
in connection with the purposes of the statute in question. The county 
commissioners, therefore, must appropriate money for a chief probation 
officer and other e:t:pcnses authorized under this act from the date it 
becomes effecti·ve. 

CoLUMBUS, 0HTO, September 28, 1937. 

HoN. MARVIN A. KELLY, Prosecuting Attorney, Portsmouth, Ohio. 
DI<:AR SrR: This witt acknowledge the receipt of your recent com­

munication requesting an opinion as follows: 

"General Code, Section 1639-18, effective August 19, 
1937, provides for the appointment of a chief probation of­
ficer. Must the County Commissioners appropriate under 
this statute money to pay such probation officer, along with 
the other expenses, before the coming year?" 

Section 1639-18, of the General Code, to which your letter makes 
reference reads: 

"The judge may appoint a chief probation officer, and 
as many probation officers, stenographers, bailiffs and other 
employees as may be necessary. Such appointees shall re­
ceive such compensation and expenses as the judge shall 
determine, and shall sen·e during the pleasure of the judge. 

The compensation of the probation officers and other 
employes shall be paid in semi-monthly installments by the 
county treasurer from the county treasury, upon the war­
rant of the county auditor, certified to by the judge of the 
court. * * ':' *" 

This statute, it can be seen, expressly authorizes the court to 
appoint probation officers and to fix their compensation. Further 
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proviSions bearing upon the matter are set forth 111 Section 1639-57. 
General Code, which reads as follows: 

"lt is hereby made the duty of the county commis­
sionerse to appropriate such sum of money each year as will 
meet all the administrative expense of the court exercising 
the powers and jurisdiction cmlferred in this chapter, includ­
ing reasonable expenses of the judge and probation officers 
in attending conferences at which juvenile or welfare prob­
lems are discussed, and such sum each year as will provide 
for the care, maintenance, education and support of neg­
lected, dependent and delinquent children, other than chil­
dren entitled to aiel under the aid to dependent children law, 
section 1359-31 et seq., G. C., and for necessary orthopedic, 
surgical and medical treatment, and special care as may be 
authorized by such court, for any neglected, dependent or 
delinquent children, as herein provided. All disbursements 
from such appropriations shall be upon specifically itemized 
vouchers, certified to by the judge of the court." 

These two sections being parts of the same act must be con­
strued and read together since they directly refer to each other. Sec­
tion 1639-57, supra, creates in clear and mandatory language, a duty 
upon the part of the county commissioners to make that appropria­
tion which is necessary to put into eii'ect the provisions of Section 
1 ()39-18, supra. 

A similar situation to the one before us may be found in the 
case of State, c:r rei. vs. Thomas (35 0. App. 250) wherein the court 
held that when a Judge appointed a constable and criminal bailiff 
and fixed their compensation under authority expressly conferred in 
Sections of the General Code, such an act is equivalent to and on 
parity with a f1xing by the law, and in such a case the county com­
missioners are bound to accept the judge's act in the same manner 
as if the appointment and compensation had been fixed by statutory 
enactment. 

In specific answer to your question, it is my opinion that the pro­
visions of Sections 1639-18 and 1639-57, supra, are mandatory insofar 
as they refer to appropriations for the compensation of a chief proba­
tion officer and the administrative expenses of the court in connection 
with the purposes of the statute in question. The county commission­
ers, therefore, must appropriate money for a chief probation officer and 
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other expenses authorized under this act from the date it becomes 
effective. 

1247. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

EXPENSES OF AUDITI~G ACCOU~TS OF MG:;TCTI'ALLY 
OWNED PUBLIC UTIUTTES-TRA:\SFER FROM GE;\­
ERAL FUND TO UTILITY FG~D. 

SVLLABUS: 

When the e:rpe11ses pertaining to the inspection and auditing of the 
accounts of a municipally owned public uti/it)' b)' the Bureau of Inspection 
and Supervision of Public Offices under authority of Section 288, General 
Code, have been paid out of the general fulld of such municipalit)', 
such general fnnd may be reimbursed in the amount so paid from the 
public utirit)' fund by transfer 1111der aut/writ)' of Sections 5625-l3a. ef 
seq., General Code. 

CoLL':\IIH.JS, 0Hw, September 28, 1937. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Colwnbus, Ohio. 
GENTLEl\lEN: Your letter of recent date is as follows: 

"In 1931 the Attorney General's Department informally 
held that the actual cost of the Bureau's audit of accounts 
of municipally owned utilities might be charged to such 
utilities, and we have so held since that time. 

V\T e are now presenting for your formal opinion, the fol­
lowing question: 

May a municipality's General Fund be reimbursed from 
its Public Utility Funds (water and electric light) for the 
cost of an examination conducted by the Bureau of Inspec­
tion and Supervision of Public Offices?" 

Water rentals derived from the operation of a municipally owned 
waterworks are expressly authorized by Section 3958, General Code, 
to be used "for the purpose of paying the expenses of conducting and 
managing the waterworks." It is my judgment accordingly that 


