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nomic standpoint these bonds and those under the new act have a similar purpose. 
Since it is clear that the legislature intended to refer to the Home Owners' 

Loan Act of 1933 in Amended Senate Bill No. 371, it is my opinion that bonds 
issued under that act will be eligible for investment by banks on and after the 
effective date of the legislative act. 

1405. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

COUNTY TREASURER-MUST GIVE BOND WITH TWO OR MORE 
BONDING OR SURETY COMPANIES-MAY NOT EXECUTE TWO 
BONDS, WITH ONE SURETY ON EACH BOND. 

SYLLABUS: 
The requirement of Section 2633, General Code, that the county treasurer give 

bond with two or more bonding or surety companies as surety in Sitch sum as the 
cont1uissioners direct, does not a1tthorize the execution of t<.l'O bonds aggregating 
in amount the sum so directed by the commissioners with one surety 011 each bond. 

CoLUMBUS, OHIO, August 16, 1933. 

HoN. GEoRGE N. GRAHAM, Prosewting Attorne:y, Canton, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"Section 2633 provides that 'before entering upon the duties of his 
office, the county treasurer shall give bond to the State in such sum 
as the commissioners direct with two or more bonding or surety com­
panies as surety.' 

The treasurer-elect informs me that he is having difficulty in pre­
vailing upon two surety companies to sign his bond; each of the surety 
companies is" willing to sign an individual bond for one-half of the 
amount that the commissioners have set as the amount of the bond re­
quired of the treasurer. 

Although I have already advised that it will be necessary for at 
least two surety companies to sign the same bond for the full amount, 
yet because of the difficulty the treasurer-elect seems to be having with 
the bonding companies, I would appreciate your opinion as to whether 
two separate bonds can be executed by the treasurer, each in one-half 
of the amount required and each to be signed by a single surety company." 

The use of the word "shall" in Section 2633, General Code, which you quote, 
requrring the treasurer to give bond with two or more bonding or surety com­
panies as surety, is, in my judgment, clearly mandatory. There is nothing in this 
section to indicate that this requirement shall be given a permissive effect. The 
well established rule of statutory construction that the word "shall" must be 
given a mandatory construction unless the legislative intent appears to be other­
wise, is well stated in State, ex rei. vs. Commissioners, 94 0. S. 296, 306, as follows: 
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"Courts should be slow to impart any other than the natural and 
commonly understood meaning to terms employed in the framing of our 
statutes. 

You shall and you shall not should be construed as imposing im­
perative duties or prohibitions, unless the manifest intention of the leg­
islature suggests a weakened sense of meaning;" 

The suggested plan of executing two bonds, each bond being for one-half 
the amount required by the commissioners, would not in my judgment meet the 
requirement of Section 2633. This section docs not authorize the giving of a 
number of bonds aggregating in amount the sum required by the commissioners, 
but expressly provides that a "bond" be given with two or more bonding or surety 
companies as surety. 

Specifically answe~ing your question, it is my opinion that the requirement 
of Section 2633, General Code, that the county treasurer give bond with two or 
more bonding or surety companies as surety in such sum as the commissioners 
direct, docs not authorize the execution of two bonds aggregating in amount the 
snm so directed by the commissioners with one surety on each bond. 

1-106. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKEl!, 

Attorney General. 

NATIONAL BANK-NOT REQUIRED TO HAVE DOUBLE LIABILITY 
ON SHAREHOLDERS TO TRANSACT TRUST BUSINESS IN OHIO­
REQUIREMENTS TO TRANSACT TRUST FUNCTIONS DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
1. Section 710-161, General Code, does not require national banks to have 

double liability on their shareholders to be eligible to transact a trust bttsiness in 
Ohio. 

2. A national bank, with a capital stock of one hundred thousand dollars of 
common stock and one hundred thowsand preferred, and a surplus of forty thousand 
dollars, when and if validly authorized by the Comptroller of the Currency to 
transact trust functions, may, upon depositing with the Treasurer of State the cash 
or securities as enumerated in section 710-150, General Code, legally exercise trust 
functions in this state. 

CoLUMBUS, 0Hro, August 16, 1933. 

RoN. I. J. FuLTON, Superintendent of Banks, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-This is to acknowledge receipt of your communication which reads 

as follows: 

"A national banking assoc1at10n is being organized in this state, 
which will have its principal office in a city the population of which 
exceeds twenty-five thousand (25,000). 

It proposes to issue and sell to subscribers common stock in the 
amount of one hundred thousand ($100,000.00) dollars and preferred 

41-A. G. 


