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to construct reservoirs or artificial lakes solely for parks or recreational purposes, 
but that such authority may be exercised by the Conservation Council where such 
Council deems it proper in the construction, maintenance, use, extension or en­
largement of state parks. 

1997. 

Respectfully, 
jOHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL, BONDS OF CITY OF SALEM, COLUMBIANA COUNTY, 
OHI0-$4,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, December 12, 1933. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

1998. 

INFIRMARY-COUNTY COMMISSIONERS NOT REQUIRED TO ADVER­
TISE FOR BIDS BEFORE CONTRACTING FOR FURNISHING OF 
MEDICAL RELIEF AND MEDICINES THEREFOR. 

SYLLABUS: 
County commissioners may, but are not required to, advertise for bids before 

contracting for the furnishing of medical relief and medicines as provided by section 
2546 of the General Code. 

COLUMBUS, OHIO, December 13, 1933. 

HoN. RussELL M. WILHELM, Prosecuting Attorney, Marion, Ohio. 
DEAR SIR :-I acknowledge receipt of your communication in which you inquire 

whether or not it is mandatory for the county commissioners to advertise for· bids 
before entering into a contract for the furnishing of medical relief and medicines 
provided by section 2546, General Code. Said section reads as follows : 

"The county commissioners may contract with one or more competent 
physicians to furnish medical relief and medicines necessary for the inmates 
of the infirmary, but no contract shall extend beyond one year. Medical 
statistics shall be kept by said physician, who shall report same to the 
county commissioners quarterly showing the nature and extent of the serv­
ices rendered, to whom, and the character of the diseases treated. The 
commissioners may discharge any such physician for proper cause. No 
medical relief for persons in their homes shall be furnished by the county, 
except for persons who are not residents of the state or county for one 
year, or residents of a township or city for three months, and except under 
provisions of section 2544." 



1924 OPINIONS 

There is no provision in the above section requiring competitive bidding and I 
know of no other statutory provision making such requirement with reference to the 
contract provided for in section 2546. It is significant that, prior to the amendment 
of this statute in 108 0. L. Pt. 1, 269, this statute did require competitive bidding by 
this provision: "Such contract shall be given to the lowest competent bidder, the 
county commissioners reserving the right to reject any or all bids." It is the gener:1l 
rule that where a statute is amended it is presumed that the legislature intended 
to change the ·operation and effect of the law to the extent of the change in the 
language. Board of Education vs. Boehn, 102 0. S. 292; Board of Education vs. 
Board of Education, 112 0. S. 108. Applying this rule of construction, it is clear that 
by the elimination of this provision the legislature intended to eliminate this require­
ment. 

I am therefore of the opinion that county commissioners may, but are not re­
quired to, advertise for bids before contracting for the furnishing of medical relief 
and medicines as provided by section 2546 of the General Code. 

1999. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attomey General. 

OFFICES INCOMPATIBLE-COUNCID1AN UNDER CITY MANAGER 
PLAN AND TRUSTEE OF COUNTY CHILDREN'S HOME-ELIGIBLE 
AS COUNCILMAN UPON RESIGNATION AS TRUSTEE. 

SYLLABUS: 

1. A councilman of a city operating !mder the city manager plan of govern­
ment may not hold the public employment of trustee of a county children's home 
at the same time. First paragraph of syllabus of 0 pinion No. 833, rmdered May 
17, 1933, approved and followed. 

2. Where a person serving as trustee of a county children's home at the time 
of his election as councilman of a city operating under a city manager plan of 
government, resigns such public employment prior to the beginning of his term 
as such councilman, he becomes eligible to take his seat in the co1mcil of such city. 
Opinions of the Attorney General for 1929, volume III, page 1980, approved and 
followed. 

COLUMBUS, OHIO, December 13, 1933. 

HoN. WAYNE L. ELKINS, Prosecuting Attorney, Ironton, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent communication reads as follows: 

"I should like to have your opinion on whether or not a person who 
is serving as a member of the board of trustees of the Children's Home, 
which is a county office, without compensation, who has been elected 
as a member of city council, may serve in both offices. If not, whether 
or not his being a member of the board of trustees of the Children's 
Home at the time he was elected member of the city council makes him 


