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it was not the intention of said legislative enactment to include within 
said penal statute step-father or step-mother. We hold that, i1~ tfte legal 
or ordinary acceptation of the term 'parent,' it does not include a step­
father or a step-mother. We therefore find that the common pleas court 
was right in reversing the judgment of conviction in the municipal court." 
(Italics the writer's.) 
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Aside from parents, the beneficiaries under section 2934 .includes only those 
bearing the relationship of wife or children to the man who served in the armed 
forces of the United States. The reciprocal right3 and duties flowing from the 
relationships of parent and children and husband and wife are more numerous 
and more important than those incident to the relationship pf step-parent and step­
children. As stated above, in regard to the duty of one party to the relation 
to support the other, and the rights of one party in the property of the other, 
there are important distinctions between the relationships of parent and child and 
husband and wife on the one hand and step-parent and stepchild on the other. 
The soldier had the duty to support his wife and children and his parents, if 
indigent and aged. He had no such duty in relation to his stepmother. This is a 
strong indication that in defining the classes of beneficiaries the legislature intended 
to include only those to whom a soldier owed a legal duty of support. 

Specifically answering your question, I am of the opinion that the stepmother 
of a soldier, sailor or marine is not eligible to relief under sections 2930 et seq. 
of the General Code, such person not being a member of any of the classes of 
beneficiaries in section 2934. 

591. 

Resp-ectfully, 
}OHN vV. BRICKER, 

Attorney General. 

COUNTY SURVEYOR-ENTITLED TO ALLOWANCE FOR MEALS 
WHEN TRA VEUNG ON OFFICIAL BUSINESS-TRAVELING EX­
PENSES DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
By virtue of section 2786 of the Gmeral Code, county mrveyors and deputy 

county surveyors are eatitled to allowance for meals whm traveling 011 official 
business. 

CoLUMBUS, OHIO, April 14, 1933. 

HaN. VERNON L. MARCHAL, Prosecutiag A ttomey, Greenville, Ohio. 
DEAR SIR :-I have your letter of recent date which reads as follows: 

"I wish you would render this office an opinion as to whether or not 
a surveyor or deputy surveyor is entitled to meals as a pa~t of the ex­
penses allowed under Section3 2786 of the General Code of Ohio. 

I have examined the Attorney General Reports for the year 1912, 
Volume I, Page 145, Opininon No. 37, - also the Attorney General 
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Reports for the year 1919, Volume 2, Page 1287, being Opinion No. 690, 
which Reports would answer the above question in the affirmative. 

However, I desire an opinion from your office as to whether or not 
this ruling is still adhered to." 

I assume that your inquiry concerns an allowance for meals while the officer 
is away from the county seat on strictly official business, and I shall limit my 
answer accordingly. 

It is well settled that traveling expenses of officers and employes cannot be 
paid from public funds except in cases where the incurring and payment of such 
expenses are authorized by statute. Jones, Aud., vs. Commissioners, 57 0. S. 189; 
Opinions of the Attorney General, 1920, volume I, page 411. 

Section 27~.6 of the General Code provides: 

"The county surveyor shall keep his office at the county seat in such 
room or rooms as are provided by the county commissioners, which shall 
be furnished, with all necessary cases and other suitable articles, at the 
expense of the county. Such office shall also be furnished with all tools, 
instruments, books, blanks and stationery necessary for the proper dis­
charge of the official duties of the county surveyor. The cost and expense 
of such equipment shall be allowed and paid from the general fund of 
the county upon the approval of the county commissioners. The comzty 
surveyor and each assistant and deputy shall be allowed izis reasonable 
and necessary expenses incurred in the performance of his official duties." 
(Italics the writer's.) , 

If the expense in question is allowable, it is made so by the last sentence 
of the section. The duties of the officers in question often require their presence 
in variotls parts of the county. Obviously, expenses for transportation and meals 
are incurred and must be paid either by the officer or by the county. In con­
struing the last sentence of section 2786, one of my predecessors in an opinion, 
reported in Opinions of the Attorney General, 1915, volume II, page 1592, said: 

"The duties of the surveyor being such as to require his presence in 
various parts of the county at different times, it follows that he must 
incur expenses for livery hire * * *." 

It was held that the county might properly pay this expense. 

Y ott refer to the opinion of this office reported in Opinions of the Attorney 
General, 1919, volume II, page 1183, where the question presented was whether 
or not a deputy surveyor was entitled to board, lodging and automobile hire under 
section 2786. The following language appears at page 1287: 

"This question was substantially answered as to board and lodging, 
in an opinion of this department of date January 16, 1912 (Annual Report 
of Attorney General for 1912, Vol. I, p. 145). The statutory language 
construed in that opinion was 'necessary actual expenses,' and the con­
clusion reached with respect to such language was that it permitted the 
inclusion of such items as meals and lodging. It is believed .that the same 
conclusion applies to the words 'reasonable and necessary expenses,' now 
appearing in section 2786." 
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The statutory provision· in question has not been amended since the rendering 
of that opinion, and I concur therein. 

Specifically answering your inquiry, l am of the opinion that by virtue of 
section 2786 of the General Code, county surveyors and deputy county surveyors 
are entitled to allowance for meals when traveling on official business. 

592. 

Respectfully, 
jOHN vV. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL, LEASE OF CERTAIN RESERVOIR LAND AT PORTAGE 
LAKES, SUMMIT COUNTY, OHIO-W. H. HARDING. 

CoLUMBUS, OHIO, April 14, 1933. 

HoN. EARL H. HANEFELD, Director of Agriculture, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-There has been submitted for my examination and approval a 

certain reservoir land lease in triplicate executed by the Conservation Commis­
sioner to one Vv. H. Harding of Akron, Ohio. By this lease, which is one for a 
stated term of fifteen years and calls for an annual rental of thirty-six dollars, 
there is granted to the le3see above named, the right to use and occupy for cottage 
sites, boathouse and docklanding purposes that portion of the state reservoir prop­
erty at the Portage Lakes located on the northwesterly shore of North Reservoir in 
Coventry Township, Summit County, Ohio, which parcel of land so leased is 
further described as follows: 

Beginning at a point in the southerly line of Portage Lakes Drive, 
that is 150 feet, as measured along the southerly line of said Drive, 
easterly from the northwest corner of Lot No. 1, of the Wellock Allot­
ment as recorded in Plat Book No. 33, Page 32, Summit County Records; 
said point being 110 feet easterly from the line as determined by the State 
of Ohio and J. W. Wellock as owner of said Lot No. 1, under an applica­
tion for Determination of Boundary Line fi~ed by said J. W. Wcllock 
under date of March 14, 1928, and recorded in Record of Determination 
of Boundary Line, Volume 1, Page 141, and on file at the office of Public 
Works at Columbus, Ohio, and running thence southerly parallel and 110 
feet easterly as measured at right angles to said Determined Line, 178 feet, 
more or less, to the northerly water line of North Reservoir; thence 
northeasterly along the northerly shore line of North Reservoir, 225 feet 
to its intersection with the southerly line of the Portage Lakes Drive; 
thence northwesterly along the southerly line of said Portage Lakes Drive, 
291 feet, more or less, to the place of beginning. 

Upon examination of this lease, I find that the same has been properly exe­
cuted by the Conservation Commissioner and by the above named lessee. I also 
find upon examination of the provisions of this lease and of the conditions and 
restrictions therein contained that the same are in conformity with section 471, 
General Code, under the authority of which the lease is executed, and with other 
sections of the General Code relating to leases of this kind. 


