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Commission upon the question of further compensation and you inquire whether or 
not the awards should be made under Section 1465-74 of the General Code or whether 
the compensation should be made direct from the state insurance fund. It is quite 
clear that both Sections 1465-74 and 1465-75 provide that every effort should be made 
to collect the award and judgment against the employer before it is paid from the 
surplus of the state insurance fund. There is no authority to pay compensation to 
an employee of a non-insuring employer until after an award has been made against the 
employer as provided in Section 1465-74. The only exception to this provision is that 
provision .of Section 1465-75 of the General Code which provides for payment of an 
award from the state insurance fund if the premium for the period in which the in­
jury occurred can be collected. However, the section provides that when the award 
is to be paid from the surplus fund it is the award made against the employer that 
must be paid. If the Industrial Commission makes an award against an employer, 
the statute provides that if it is not paid within ten days it should be certified to the 
Attorney General for collection and he should attempt to collect the same and within 
two years certify to the Commission the result of his efforts to collect said award 
as provided by statute. If the award is uncollectible, the amount thereof may then 
be paid from the surplus fund. 

Therefore, specifically answering your question, it is my opinion that the In­
dustrial Commission has no authority to pay an award from the surplus fund of the 
state insurance fund, until after an award has been made against the employers 
provided in Section 1465-74 of the General Code and the Attorney General has made 
an effort to collect and has certified the same to the Industrial Commission as un­
collectible. Such procedure cannot be dispensed with because a former award made 
against the same employer on account of the same injury was paid f'rom said surplus 
fund, after the Attorney General had certified that such former award could not be 
collected from the employer. 

2792. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuR~ER, 

Attomey General. 

EMPLOYMENT AGENCY-LICENSE REVOKED FOR TAKING ASSIGN­
MENT OF MORE THAN SO% OF PERSONAL EARNINGS OF APPLI­
CANTS FOR POSIT.ION. 

Sl'LLABUS: 
1. Section 6346-12 of the General Code is a law of general application and is not 

limited to those things referred to in tlze sections of tlze General Code contained in 
Chapter 25a of such Code. 

2. Any private employmellt agency, which has been gz!ilty of entering i11to a con­
tract prohibited by Section 6346-12 of tlze Ge11eral Code, may be refused a lice11se by 
tlze Department of Industrial Relatio1zs of the State of Ohio, on the grounds that said 
applicant for a license had violated the laws of Ohio. 

3. Should the Department of Industrial Relations make 011 order embodying the 
provisions of Section 6346-12, and forbidding any duly licensed private employment 
agency from acceptillg an assignme11t of more than fifty per cent of the personal eam­
ings of any applicant for a position, upon the violation of such order by Sl!Ch an agenc::,•, 
said departmellt may revoke its license in the manner provided in Section 894, General 
Code. 
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CoLUMBUS, OHIO, October 29, 1928. 

HoN. HERMAN R. vVnTER, Director, Departmeut of ludrtstrial Relations, Columbus, 
Ohio. 
DEAR SIR :-Permit me to acknowledge the receipt of your request for my opinion 

as follows: 

"I am submitting for your attention the attached communication from 
Mr. 0. W. Brach, Chief of the Labor Statistics division of this department, 
relative to the interpretation of Section 6346-12, 0. L., which makes it unlaw­
ful for any 'person, partnership, corporation or firm to accept from any person 
any assignment of personal earnings assigning more than SO% of the personal 
earnings of the assignor.' 

Will you please let us have your opinion in this matter at as early a date 
as possible?" 

The attached communication from your Chief of the Division of Labor Statistics 
reads as· follows : 

"The writer is concerned regarding the interpretation of Section 6346-12 
of the Ohio law which makes it unlawful for any 'person, partnership, cor­
poration or firm to accept from any person any assignment of personal earn­
ings assigning more than SO% of the personal earnings of the assignor.' 

It has come to our notice that a certain private agency has a printed con­
tract which is presented to the applicant upon his making application for em­
ployment to be furnished by the agency. Part of this contract has the follow­
ing provisions: 'For the assignment of all salaries or wages or commissions 
and claims for salary or wages or commissions due me or to become due to me 
from my employer to the agency.' I am therefore wondering if the 'private 
agencies' contract which is quoted herein, is unlawful in Ohio-referring 
of course, to Section 6346-12, or whether the aforenamed section only applies 
to Chapter 2S-A of the General Code having to do with chattel loans and as­
signments of wages. 

The contract, of course, made between the applicant and the agency, 
after being properly made, may be considered a private contract, and I am 
therefore further desiring to ascertain as to whether or not such section 
would be unconstitutional. This situation as at present existing has been 
called to my attention with the request that we receive an opinion as quickly 
as possible in order that we may govern ourselves accordingly. I would ap­
preciate to have you submit this matter to the Attorney General's office im­
mediately." 

As I understand your communication, your questions are, whether or not Section 
6346-12 of the General Code is constitutional, and if so what, if any, consideration may 
the Department of Industrial Relations give to the provisions of said section in ad· 
ministering the private employment agency law. 

Section 6346-12 reads as follows: 

"It shall be unlawful for any person, partnership, corporation, or firm to 
accept from any person any assignment of his personal earnings assigning 
more than 50 per cent of the personal earnings of the assignor. Any such 
assignment shaH be void." 



2448 OPINIONS 

As to whether or not this section is constitutional, I deem a consideration of this 
question unnecessary. All laws are presumed to be constitutional unless and until 
declared unconstitutional by a court of competent jurisdiction in a proceeding pending 
therein. It has never been the policy of this department to question the constitutionality 
of a statute duly enacted by the Legislature, except in a most flagrant case, and it is 
my opinion that said section should be considered constitutional by all administrative 
officers, including those of your department, unless the same be declared unconstitu­
tional by a competent tribunal. 

In the communication attached to your inquiry, the question is presented as to 
whether said section is of general operation, or is only applicable to Chapter 25A 
relative to chattel loans and assignments of wages. Said section was enacted by the 
85th General Assembly in House Bill X o. 597 (110 v. 209). The act so passed con­
tains no other sections or provisions save and except the section under consideration. 
The General Code sectional number was assigned to said act by the Attorney General 
under his authority to codify the acts passed by the General Assembly. Therefore, 
notwithstanding the fact that the section was codified in Chapter 25a, the section 
clearly is general in its application, and is not limited to those things mentioned in 
5aid chapter. 

The section makes it unlawful for any person, partnership, corporation or firm 
to accept from any person an assignment of his personal earnings in excess of fifty 
per cent thereof and provides that any such assignment shall be void. Clearly, then, 
if a private employment agency enters into a contract with any of its applicants where­
by such applicant agrees to assign more than fifty per cent of his personal earnings, 
whether such earnings be by way of salary, wages or commission, such contract is 
unlawful and void. 

The laws relative to private employment agencies are found in Sections 886 to 
897-4 of the General Code, and provide that no such agency shall engage in the busi­
ness for hire without being licensed by the Industrial Commission of Ohio and pay­
ing a fee therefor. The authority vested in the Industrial Commission of Ohio by 
said act was transferred to the Department of Industrial Relations by the Legislature 
when it enacted the Administrative Code (109 v. 105), and the Department of In­
dustrial Relations should be substituted for the Industrial Commission as found in the 
sections relating to private employment agencies. 

Section 892 of the General Code provides that each such license "shall be effective 
for one year from the date thereof." It is therefore necessary for each employment 
agency, whether it be a person, firm or corporation, to obtain a license each year, 
paying the prescribed fee and depositing a bond as is required by law. 

Section 893 of the General Code reads as follows : 

"The Industrial Commission of Ohio may refuse to issue a license to an 
applicant, if, in its judgment, such applicant or its officials or members are not 
of good moral character or have violated the laws or orders of the Industrial 
Commission of Ohio relating to employment agencies, or have violated laws 
of Ohio or ordinances of any city or village thereof, which in the judgment of 
the Industrial Commission, renders such persons improper persons for such 
license. If the Industrial Commission refuses to grant a license the license 
fee and bqnd shall be returned to the applicant by the said Industrial Com­
mission." 

It will be noted that said section provides that the Department of Industrial Re­
lations may refuse to issue a license to operate a private employment agency if in 
its judgment such applicant has "violated laws of Ohio." 
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If an applicant has entered into a contract forbidden by Section 6346-12 of the 
General Code, supra, it has violated the laws of Ohio, for the reason that said section 
provides that it shall be unlawful for any person, firm or corporation to enter into 
such contract, and the Commission may, therefore, properly refuse to grant a license 
to such applicant. 

Your attention is further directed to Section 894 of the General Code, which 
provides: 

"If the Industrial Commission of Ohio as herein provided, shall find a 
licensee, or representative, partner or employee of such licensee has been con­
victed in any court of the State of Ohio of violating any of the provisions of 
this act or orders of the· Industrial Commission, or if such licensee, or rep­
resentative, partner, or employee of such licensee has been guilty of violating 
any of the provisi6'ns of this act or orders of the commission or is found by 
the Industrial Commission to be not of good moral character, said Industrial 
Commission may revoke said license which shall thereupon become null and 
void and said Industrial Commission shall immediately notify such licensee of 
such revocation whereupon such licensee may within ten days after the issuance 
of such notice petition the Industrial Commission of Ohio for a hearing 
in the same manner as is provided for employers or other persons specified 
in Section 27 of the Industrial Commission act, approved l.Iarch 18, 1913." 

You will note that, while by the express terms of this section, the Department of 
Industrial Relations is limited to revoking the license of a licensee, in the manner 
therein provided, who "has been convicted" or "has been guilty of violating any of the 
provisiolls of this act (G. C. Sees. 886 to 896-16)" as distinguished from the genera!" 
law of the state, it may also revoke a license if a "licensee, or representative, partner 
or employee of such licensee has been guilty of violating any * * * orders of the" 
department. Should your department, therefore, see fit to make an order embodying 
the provisions of Section 6346-12, supra, and forbidding the acceptance of an assign­
ment of more than fifty per cent of the personal earnings of an applicant for a position, 
and should there be any violation of such an order by a duly licensed agency, your 
department would be empowered to revoke the license of such agency in the manner 
prescribed by Section 894 above quoted. 

In view of the foregoing and in specific answer to your questions, it is my opinion 
that: 

1. Section 6346-12 of the General Code is a law of general application and is not 
limited to those things referred to in the sections of the General Code contained in 
Chapter 2Sa of such Code. 

2. Any private employment agency, which has been guilty of entering into a 
contract prohibited by Section 6346-12 of the General Code, may be refused a license 
by the Department of Industrial Relations of the State of Ohio, on the grounds that 
said applicant for a license had violated the laws of Ohio. 

3. Should the Department of Industrial Relations make an order embodying the 
provisions of Section 6346-12, and forbidding any duly licensed private employment 
agency from accepting an assignment of more than fifty per cent of the personal 
earnings of any applicant for a position, upon the violation of such order by such an 
agency, said department may revoke its license in the manner provided in Section 894, 
General Code. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attorney General. 


