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PERSON APPOINTED TO FILL VACANCY IN OFFICE OF TOWNSHIP
TRUSTEE IS APPOINTED FOR-UNEXPIRED-TERM: - - -

SYLLABUS:
In case of a vacancy in the office of township trustee the person appointed under
frovision of section 3262 of the General Code will fill such vacancy for the unexpired
_Aerm for which he was appointed. . o S -
’ ’ ) ' Corusus, OHIo, December 13, 1926. .

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio.
GENTLEMEN :—I-am in-receipt of your communication as follows:

“Question: In case of a vacancy in the office of township trustee, will
the person appointed by a justice of the peace of the township under the pro- -
.Visions of section 3262 G. C,, fill such vacancy for the unexpired term or. only
“until the next general election ?” .

Sectxon 3262 of the General Code provides:

H“When for any cause a townshrp is wrthout a board of trustees or.there
a, vacancy in, such board the justice of the peace of such township holding
the oldest commrssron, or in case the commission of two or more of such
"justices bear even date, the justice oldest in years, shall appoint a suitable per-
_son,_or persons, havmg the qual:ﬁcatrons of electors in the townshipto fill
“'such vacancy or vacancies for the unexpired term.” .
) It will be noted that the above section provides for the filling of such vacancy
,for the unexpxred term Section 3268 of the General Code provides:

'“Three trustees shall be elected biennially, in each tOWnShlp, who shall
hold ‘their ofﬁce fora term of | two years, commencing on the first day of Janu-
.ary next after therr electlon

" In the case of State vs. Metcalf 80 Ohio St., page 244 on page 265, of the oprmon
“of Sgear ]udge, it was said:

. “An unexprred term is not synonymous with.a vacancy The former is
a remamder of a period prescnbed by law after the portron of such time has
assed ¢ .

. As by sectron 3268 the penod prescrrbed by law for the office of townshrp trustees
1s two years from ‘the ﬁrst day . of January next after their election, and by applrca—
iwo-year term for, which the trustee was elected and as section 3262 provrdes for ‘the
appomtment for the unexp1red term “such appointment would be made untrl the first

Section 10 of the General Code provrdes as follows:

“When an eIectlve oﬁice becomes vacant and is filled by appointment,
such appomtee shall hold the office until his successor is elected and quali-
fied." "Unless othérwise provided by law such successor shall be elected for
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_ 'the unexplred term at the first general electxon for the office whxch 1§ vacant
o that occurs more than thxrty days after the vacancy shalt have occurred”

" By the above section when an elective office becomes vacant and 1s ﬁlled by ap-
pomtment the appomtee holds" until his successor is efected .and qualified. It £urther
prowdes ‘that unless othermse provided the successor shall be elected for the unex-
piréd’ term at the first general election for thé office Whlch is vacant that occurs more
than thirty days after, the vacapcy. As section 3262 provxdes for the appointient {6
fill a vacancy in the oﬁice 6 tristee of the township for the unexpired term, it would
seem that it is Otherwise provxded by law and that therefore no successor should be
elected for the tnexpired term.

You are therefore advised that in case of a vacancy in the office of township
trustee the person appointed undér provision of section 3262 of the General Code, will
fill such vacancy for the unexpired term for which he was appointed.

Respectfully,
C. C. Crassg,
.+ .Attorney General,

4 e e St
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USE OF WORDS “MEMBER OF NATIONAL ASSOCIATION OF CERTI-
FIED PUBLIC ACCOUNTANTS,” IS NOT A VIOLATION OF THE PRO-
VISIONS OF SECTION 13176 G. C.

SYLLABUS:
Where a party uses the words “Member of National Association of Certifieds
Public Accountants” in conmection_with his_advertising, without using the letters

C. P. A, and does not in any wise hold himself out as being certified to practice under
the law.r of Ohio he is not amenable to scction 13176 of the General Code.

CoLumsus, OHI0, December 13, 1926.

State Board of Accauntancy, Columbus, Ohio. -

GENTLEMEN —You feqirest my ,oplmon iipon_a stafe 6f facts set, £0rth m'corres-
pondence.between the sectétary of your board and Frapk M. ,Smxt’h and
It seéms that the sdid Frark M. Smith and associates are. practicing as pubhc 0
ants and use the phrase upon their advertising “Member of National Assocxatton of
Certified Public Accountants,” and the question presented is whether or not this prac-
tice violates the provisions of section 13176 of the General Code, which provides:

“Whoever represents himself as having received from the state board of
accountancy a certificate of his quahﬁcatlons to practice as a publlc expert. ac-.
countant as provxded by law, or pract:ces as a_certified publtc accountant og
uses the abbreviatioris “C." PUAL or other ‘similar words or letters to mdlcate.
that he is qualified to practxce in this State as a’ certxﬁed pubhc accountant

" - ~without having recewed such’ certificite as prov1ded by lawa or,. havmg had,
=-*such certificate revoked as “provided by law, contmues to pract1Ce as.a, publlc'
accountant, shall be fied not less than’ ten dollars nor, more than one hundred,

T :dollars for each oﬁense

Az L

" ‘After “considération ‘it is believed” ‘that. the wce refet:red tQ .m this »sectlox{ is
holding one’s self out as a certified public accountant of the State of Ohio. Un-



