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COURT OF COMMON PLEA&-NOT AUTHORIZED TO ORDER A TRANS­
FER OF FUNDS WHICH ARE THE PROCEEDS OR BALANCES OF 
SPECIAL LEVIES. 

SYLLABUS: 

When application is made to the court of common pleas for the transfer of funds as 
authorized by Section 2296 of the General Code, the com·t is not authorized to order a trans­
fer of funds which are the proceeds or balances of specialleuies. 

CoLUMBus, Omo, July 25, 1927. 

HoN. J. R. PoLLOCK, Prosecuting Attorney, Defiance, Ohio. 

DEAR Sm:-I have your communication requesting my opinion, as follows: 

"Several weeks ago there was submitted to me by the Clerk of the Board 
of Education of Defiance Township, Defiance County, Ohio, the matter of 
asking the Court of Common Pleas for a transfer of the funds from the 
Bond, Interest and Sinking Fund of said Board of Education to the General 
Fund of said Board of Education. 

I advised the Clerk that under the statutes I do not think it possible to 
secure a transfer of the funds from the Bond, Interest and Sinking Fund. A 
few days after that a State Examiner came to this city and inspected and 
audited the books of said Board of Education and advised the Board of Edu­
cation that by filing an application in the Court of Common Pleas it would 
be possible to secure the transfer above mentioned. Thereupon said Board 
of Education insisted that I file said application, which I have done, and the 
matter has been submitted to the court who advised me that I should get an 
opinion from you on the above mentioned subject. 

Said Board of Education have overdrawn their General Fund in the 
sum of $2100.00. There is in the Bond, Interest and Sinking Fund the sum 
of $7770.57. This fund is in existence by virtue of a special levy for the pur­
pose of meeting outstanding indebtedness for bonds which have been issued 
by said Board of Education. The total unpaid indebtedness against the 
Bond, Interest and Sinking Fund is $2,950.00, leaving a balance in said 
Bond, Interest and Sinking Fund, amounting to $4820.57. 

Can the said sum of $4820.57 be legally transferred from the Bond, 
Interest and Sinking Fund to the General Fund for the purpose of paying the 
overdraft against said fund and for meeting current expenses?" 

Section 2296, General Code reads as follows: 

"The county commissioners, township trustees, the board of education 
of a school district, or the council, or other board having the legislative power 
of a municipality, may transfer public funds, except the proceeds or balances 
of special levies, loans or bond issues, under their supervision, from one fund 
to another, or to a new fund created under their respective supervision, in 
the manner hereafter provided, which shall be in addition to all other pro­
cedure now provided by law." 

Inasmuch as the foregoing section provides that county commissioners, township 
trustees and boards of education may, upon application to the common pleas court, 
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transfer public funds except the proceeds or balances of special levies, and your com,­
munication specifically states that the fund which the board of education of Defiance 
Township desires to have transferred "is in existence by virtue of a special levy for the 
purpose of meeting outstanding indebtedness for bonds which have been issued by said 
Board of Education" it seems clear that these funds are the very ones that the statute 
excepts from the provision authorizing the transfer of funds, and I am therefore of the 
opinion that the court is not authorized to order a transfer of the funds about which 
you inquire. 

774. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TuRI\'ER, 

Attorney General. 

REAL ESTATE BROKER'S LICENSE-MUST BE EXECUTED FOR A PERIOD 
OF ONE YEAR AND MUST BE RENEWED YEARLY-MAXIMUM 
LIABILITY. 

SYLLABUS: 

The bond required by Section 6373-35 of the General Code, to be furnished before the 
issuance of any real estate broker's license, must be executed for the period of one year 
and a new one for each renewal of a license. The effect of this is that the maximum liability 
of the surety company would be $1,000 for each term of one year, but that liability for 
breaches of the bond in various years would be cumulative. 

CoLUMBUS, Omo, July 25, 1927. 

HoN. CYRUS LocHER, Director, Department of Commerce, Colmnbus, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your recent communication as 
follows: 

"The Real Estate License Law, Section 6373-38, provides that each 
license issued under the act shall expire on the 31st day of December of the 
year in which it is issued, but that each license shall be renewed upon applica­
tion therefor without recommendation, examination, or inquiry except as 
provided for in Section 6373-39 to Section 6373-44, inclusive. 

Section 6373-35 provides that no real estate broker's license shall be 
issued until the grantee thereof shall have executed and filed a bond in the 
state of Ohio in the sum of One Thousand Dollars. We have been asked 
by numerous surety companies whether the liabilities on broker's bonds 
written pursuant to the sections quoted above will be cumulative, that is: if the 
company writes a surety bond in the sum of One Thousand Dollars for broker 
'A' in 1926 and executes another bond for broker 'A' when hi~ license is re­
newed in 1927 for One Thousand Dollars, whether the maximum liability of 
the surety company will then be Two Thousand Dollars or whether it can 
in no event exceed One Thousand Dollars. 

They are requesting this information to determine the amount of the pre­
mium that should be charged, and we are anxious to clear up as many of these 
points as possible before any bonds are accepted, and therefore wish to in­

. quire whether your Opinion No. 241, dated March 26, 1927, addressed to 
Norman E. Beck, Chief of the Division of Securities applies." 


