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BOARD OF EDUCATION-AUTHORITY TO ISSUE BO~DS WITHOUT 
VOTE OF ELECTORS DISCUSSED-UNIFOR~I BOND ACT. 

SYLLABUS: 

Under the provisions of Section 2293-2, General Code, read in comzection witk 
those of Section 7625, General Code, enacted as a part of the Unifonn Bond Act, 112 
0. L. 364, a board of education of a school district is autlzori:::ed to issue bonds without 
a vote of the electors, within the limitations as to amount prescribed by Sections 
2293-15 and 2293-18, General Code, for the purpose of comPleting a school building• 
which has been partially erected and constructed out of the proceeds of bonds issued by 
the board of education 011 a vote of the electors of the school district. 

CoLUli!BUS, OHIO, February 25, 1928. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public 0 ffices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-This is to acknowledge receipt of your recent communication m 
which you request my opinion upon the question therein stated, as follows: 

"Under the provisions of Sections 2293-2, 2293-15 and Section 7625 of 
the General Code, as found in the Act at page 364 of 112 Ohio Laws, may 
such board of education, within the limitation prescribed in Section 2293-15, 
General Code, issue bonds without a vote of the people for the purpose of 
completing a school building for the construction of which building the board 
had theretofore issued bonds by a vote of the people?" 

Your question, I take it, is one with reference to the authority of a board of 
education of a school district to issue bonds without a vote of the electors, for 
the purpose of completing a school building which has been partially erected and 
constructed out of the proceeds of bonds issued by the board of education on a 
vote of the electors, in an amount at the time estimated by the board to be suffi­
cient for the purpose of erecting and constructing such school building. 

This department has heretofore had occasion to consider similar questions 
arising under the then provisions of Sections 7625 and 7629, General Code. In 
an opinion of this department under date of February 29, 1912, Annual Reports of 
the Attorney General for 1912, page 1200, it appeared that bonds had been issued 
and sold by the board of education of a school district, on the approval of the 
electors, under Section 7625, General Code, for the purpose of improving a school 
building. The amount thus realized having been found to be insufficient to complete 
said improvement, the question of an additional bond issue for this purpose was twice 
submitted to the electors and defeated. Thereupon the question was presented to 
this department whether or not additional bonds could be issued by the board of 
eaucation under the provisions of Section 7629, General Code, without a vote of 
the electors, and the opinion of this department was in the negative. Later, in an 
opinion of this department under date of April 23, 1915, Opinions of the Attorney 
General for 1915, page 536, it was held: 

"vVhere a board of education of the school district submits the question 
of a bond issue to a vote of the electors of the district, under authority of, 
and in compliance with, the requirements of Section 7625, et seq., of the 
General Code, for any of the purposes mentioned therein, by submitting said 
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bond issue for an amount of money which said board estimates will be 
sufficient for said purpose, said board exhausts its authority for this par­
ticular purpose and cannot provide an additional sum for the same purpose, 
under authority of Section i629, General Code." 
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In a still iater opinion of this department under date of January 25, 1918, 
Opinions of the Attorney General for 1918, page 175, a contrary view was taken 
with respect to the question involved in the prior opinions of this department, and 
it was there held that a board of education was authorized to issue bonds under 
Section 7629, General Code, without a vote of the electors, for the purpose of 
completing school buildings which had been partially erected and constructed out 
of the proceeds of bonds issued by the board of education under Section 7625, 
General Code, on a vote of the electors in an amount at the time estimated by the 
board to be sufficient for the purpose of erecting and constructing said building. 
This opinion, after calling attention to the fact that the then provisions of Section 
7625, General Code, specifically authorized a board of education to issue bonds on 
a vote of the electors "to complete a partially built school house," reads in part 
as follows: 

"On a consideration of the provisions of Sections 7629 and 7625, General 
Code, it is apparent that the purposes for which bonds may be issued under 
Section 7629 are stated in far more general terms than are the purposes for 
which bonds may be issued under Section 7625, General Code. Inasmuch, 
however, as it appears that before the board of education of a school 
district can submit the question of a bond issue for any of the specific 
purposes mentioned in · Section 7625 to the electors of the school district, 
such board of education must find that the funds at its disposal or that 
can be raised under Section 7629 are insufficient for the purpose, this to my 
mind is direct legislative recognition of the fact that the purposes for which 
bonds may be issued under Section 7629 are at least as broad and inclusive 
as those stated in Section 7625, and that within the limitations of Section 
7629 bonds may be issued under said Section for any of the purposes for 
which bonds may be issued under Section 7625. This legislative recog­
nition is the more significant on the point when we consider that both 
Section 7629 and Section 7625 were enacted in their present form by the 
same act of the Legislature (97 0. L. 357, 358). Indeed, inasmuch as bonds 
issued under Section 7629, General Code, for the purposes therein mentioned 
are issued in anticipation of income from taxes for such purposes levied or 
to be levied from time to time, it would appear that bonds might be 
issued for any purpose for which monies in the building fund of the 
school district or the proceeds of the tax levies might be used." 

Touching in a general way the question here presented, the case of State e.1: rei. 
Stanton vs. Andrews, et al., lOS 0. S. 489, should be noted. In that case the court 
had under consideration a proposed contract of a county building commission for the 
erection and construction of a county jail, at a contract price largely in excess of 
the proceeds of a bond issue which had been voted by the electors of the county 
for the purpose, under the then provisions of Sections 5638 ct seq., General Code, 
The Supreme Court in this case held that: 

"When the voters of a county sanction the policy of building a county 
jail by voting a bond issue in an amount certain, the policy adopted is one 
involving the expenditure of no greater sum than that approved, and a 
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building commiSSIOn is without power to contract for such building under 
its adopted policy and plan involving an estimated expenditure of an 
amount in excess of that sanctioned by the voters." 

In its opinion in this case the court, among other things, says : 

'"The Legislature provided that the contracts let must be within the limits 
of the estimates adopted, and a construction of the provisions of the statutes 
clearly indicates a limitation of the estimate within the amount expend­
able for the given purpose, and the amount expendable for such purpose 
is substantially limited to that approved by the electorate of the political 
subdivision." 

Though the Supreme Court in the case above cited was obviously not passing 
on the precise question here presented, nor upon the question previously considered 
by this department in its opinions above referred to, it is quite clear, in view of 
the fundamental principles recognized and applied by the court in the above cited 
case, that the question presented in your communication cannot be answered in the 
affirmative unless the authority of a board of education to issue bonds without a 
vote of the electors ~or the purpose of completing the school building under the 
circumstances stated in your question is affirmatively given by statutory pro­
vision. 

Section 7625, General Code, enacted as a part of the Uniform Bond Act, 112 
0. L. 364, 380, reads: 

"The taxing authority of any school district in addition to other 
powers conferred by law shall have power to purchase, construct, enlarge, 
expand, complete, improve, equip and furnish buildings and play grounds for 
public school purposes, and acquire real estate with or without buildings 
thereon, and easements for such purpose." 

Section 2293-2, General Code, likewise enacted as a part of the Uniform Bond 
Act, 112 0. L. 365, provides as follows : 

"The taxing authority of any subdivision shall have power to issue 
the bonds of such subdivision for the purpose of acquiring or constructing, 
any permanent improvement which such subdivision is authorized to acquire 
or construct. But no subdivision or other political taxing unit shall create 
or incur any indebtedness for current operating expenses, except as pro­
vided in Sections 2293-3, 2293-4, 2293-7 and 2293-24 of the General Code. 
The estimate of the life of permanent improvements proposed to be acquired, 
constructed, improved, extended or enlarged from the proceeds of any 
bonds shall be made in any case by the fiscal officer of the subdivision and 
certified by him to the bond-issuing authority and shall be binding upon 
such authority." ' 

Since the provisions of Section 7625, General Code, give to the board of edu­
cation of a school district the power to complete buildings for school purposes with­
out any limitation therein stated on the power granted to the board of education, 
and Section 2293-2, General Code, empowers such school district to issue bonds for 
the purpose of constructing any permanent improvement "which such subdivision 
is authorized to * * * construct", I see no escape from the conclusion that 
the board of education of a school district has the power to issue bonds to com· 
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plete a school building in the district when such building has been erected and 
constructed to its incomplete state from the proceeds of bonds issued by a board 
of education on the vote of the electors of the school district. That the work to 
be done in completing an unfinished school building is a permanent improvement 
under the provisions of Section 2293-2, can hardly be doubted. As before noted, 
Sections 7625 and 2293-2, General Code, were enacted in and as a part of the same 
act and the apparent intent and purpose of the Legislature, as disclosed by the com­
prehensive provisions of this act, is to authorize a school district or other political 
subdivision, within the limitations and in the manner provided for in said act, to 
issue bonds for any permanent improvement that it is authorized to acquire or con­
struct. 

By way of specific answer to your question, I am of the opinion that the board 
of education of a school district has the power to issue bonds without a vote of 
the electors for the purpose stated in your inquiry, subject, of course, to the limi­
tations as to the amount of such bond issue provided for in Sections 2293-15 and 
2293-18, General Code, enacted as a part of the Uniform Bond Act above referred 
to. In conclusion it will be observed that this opinion is confined to the precise 
question stated in your communication, as I have construed the same. It may 
also be observed that if the board of education of a school district faithfully ob­
serves the statutory provisions relating to contracts calling for the expenditure of 
monies in hand as the proceeds of bonds issued on a vote of the electors of a school 
district for the purpose of erecting, constructing and equipping a school building, 
there will rarely be any occasion for resort to a subsequent bond issue, either with 
or without a vote of the electors of the school district, for the purpose of com­
pleting such school building. 

1766. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attorney General. 

INSURANCE-CONTRACT TO MAINTAIN REPAIRS ON AUTOMOBILES 
DISCUSSED. 

SYLLABUS: 

T+Chere a company in Ohio in consideration of a sum certain, contracts to mpin­
tain repairs in a workmanlike manner of certain exterior parts of a1~ automobile from 
a certai1~ date to a certain date, made necessary by collision or other similar accidental 
violence, the transaction is a contract substantially amozwting to insurance undC'Ji 
the terms of Section 665, General Code. 

CoLUMBUS, Omo, February 27, 1928. 

HoN. WILLIAM C. SAFFORD, Superilltendellt of Insurance, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your recent communication re­
questing my opinion as follows: 

"At your convenience, will you kindly give consideration to the enclosed 
specimen contract of the Xational Service Guarantee, Incorporated, of 
Hartford, Connecticut. 


