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upon these articles of incorporation. In reply will say it is believed that paragraph 
5 of section 176, General Code of Ohio governs this class of articles of incorporation 
in the matter of fees to be charged, which provides: 

"For filing articles of incorporation formed for religious, benevolent or 
literary purposes or of corporation not organized for profit but not mutual 
in their character, or of religious or secret societies * * * two dollars." 

3182. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attonrey General. 

AUTHORITY OF BOARDS OF EDUCATION TO BORROW MONEY DIS­
CUSSED-QUESTIONS RELATING TO THE EDUCATIONAL EQUAL­
IZATION FUND ANSWERED. 

SYLLABUS: 

1. Boards of education mtder section 5655 of the General Code may borrow 
money in ant;cipation of the August, 1926, settle"ment of taxes and may use such mo11ey 
for the pavmmt of contracts and obligations incurred prior to July 1st, 1926. 

2. The Director of Education may not prior to July 1st, 1926, use any of the 
$2,000,000.00 appropriated for the second year of the biennium in the educational equal­
ization fund. 

3. The Director of Education may after July 1st, 1926, use Part of the $2,000,-
000.00 appropriated for the second year of the biemtiunt in the educational equalization 
fund for the pur/Jose of assistling boards of education i1~ meeting obligatio11s assumed 
for and during the school year ending Ju11e 30, 1926. 

4. Boards of education in state aid districts who have used the August, 1926, dis­
tribution of taxes for the payment of contracts and obligations of the school year 
ending June 30, 1926, may enter into contracts for the school year of 1926 and 1927, 
if the Director of Education has awarded such district an amount of state aid srt/fi­
cient to cover such. contracts at the end of the fiscal year for 1926. 

5. Boards of education in non-state districts i11 which the August distribution of 
taxes has bc.m largely consumed for the payment of obligations and contracts incurred 
prior to July 1st, 1926, may enter into contracts for the school year 1926 and 1927 to 
the extent only to which they have funds for the payment of such contracts. 

6. The Bureau of Inspection and Supervisiot~ of Public Offices may under the 
Vorys a<t PrescribE a systent of accounts wluich the boards of education of school 
districts are bound to follow. 

7. Scctintt 5660-1 of the General Code Permits boards of education to appropriate 
for a three months period a fund i11 the nature of a contingency fund for minor pur­
chases and such purchases need not be certified for each itrdividual purchase uuless 
the same exceeds the sum of $500.00. 

CoLUMBUS, OHIO, March 10, 1926. 

HoN. VERNON M. RIEGEL, Director of Education, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-I am in receipt of your communication which reads as follows: 

"Sectio!l 5655 as amended by the 86th General Assembly permits boards of 
education to borrow money and issue certificates of indebtedness under certain 
conditivns in anticipation of revenues to be received from taxes during the 
same fis~al year. Do you interpret this section to mean that boards of educa-
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tion may borrow in anticipation of the August, 1926, settlement of taxes for 
the payment oi coetracts and obligations of the school year ending June 30, 
1926? 

Ma.v I. as director of education, prior to July 1st, 1926, use any of the 
$2,000,000 appropriated for the second year of the biennium in the educational 
equalization fund for the purpose of assisting boards of education in state aid 
districts in meeting obligations assumed for and during the school year ending 
June 3(l, 1926? If your answer to the foregoing is negative may I, as director 
of education, use any of said $2,000,000 appropriation after July 1, 1926, for 
the purpose of assisting boards of education in meeting obligations assumed 
for and during the school year ending June 30, 1926? If boards of education 
in state aid districts use the August, 1926, distribution of taxes for the pay­
ment of contracts and obligations of the school year ending June 30, 1926, may 
these boards enter into contracts for the school year 1926-27, depending upon 
participation in the $2,000,000 appropriation in the educational equalization 
fund for the second year of the biennium? 

Section 5660 specifically prohibits boards of education from entering into 
contracts, agreements or other obligations unless the chief fiscal officer cer­
tifies that the money to meet such contracts, agreements or obligations is in 
the treasury or in process of collection. Will this section in any way prevent 
boards of education in state aid districts from entering into contracts for 
the school year 1926-27, or may the clerks of these districts count the probable 
receipts from the educational equalization fund as funds in the process of 
collection? May boards of education in non-state aid districts enter into any 
contracts for the school year 1926-27 if the August distribution, 1926, of 
taxes has been largely consumed for the payments of ob!igatio~s and contracts 
for the school year ending June 30, 1925? · 

\Ve are in receipt of an inquiry from the superintendent and board of 
education of Sandusky, Ohio, asking whether it will be necessary under the 
operation of the new Vorys law for boards of education to follow all of the 
divisions of accounts prescribed by the Bureau of Inspection and Supervision 
of Public Offices, or whether some of these accounts may be grouped and 
combined for the purpose of simplifying the bookkeeping. 

The same superintendent and board of education, along with several 
others, have a~ked for an interpretation of section 5660, section 7, as it applies 
to minor purchases for home economics departments, janitorial departments 
and other departments where it is impossible to determine in advance just 
what supplies will be needed." 

Your first question is whether boards of education may under section 5655 as 
amended in 111 Ohio Laws, page 371, borrow money in anticipation of the August 
settlement of taxes to pay contracts and obligations of the school year ending July 30, 
1926. 

ScctioP. 5655 of the General Code provides as follows : 

"In anticipation of the collection of current revenues in any fiscal year, 
the county commissioners of any county, the board of education of any school 
district or the township trustees of any township may borrow money and 
issue certificates of indebtedness therefor, but no loans shall be made to exceed 
the amount estimated to be actually received from taxes and other current 
revenues for such fiscal year after deducting all advances. The sums so an­
ticipated shall be deemed appropriated for the payment of such certificates 
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at maturity. The certificates shall not run for a longer period than six 
months nor bear a greater rate of interest than six per cent and shall not 
be solrl for less than par with accrued interest. The proceeds of any such 
certificates shall be used only for the purposes for which the anticipated 
revenues or taxes were raised, collected or appropriated. No political sub­
division or taxing district shall borrow money or issue certificates in antici­
pation of the February tax settlement before January 1 of the year of such 
settlement." 
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This section permits boards of education to borrow money in anticipation of the 
collection of current revenues in any fiscal year and issue certificates of indebtedness 
therefor. It further provides that such loans should not exceed the amount estimated 
to be received from taxes and other current revenues for such fiscal year after de­
ducting all advances. It further provid·es that the certificates shall not run for a 
longer period than six months nor bear a greater rate of interest than six per cent. 
It further provides that the proceeds of such certificates shall be used only for the 
purposes for which the anticipated revenues or taxes were raised, collected or appro­
priated. 

Section 5649-.1g, a part of the same act, which contains section 5655, provides in 
part as follows: 

·'At the beginning of each fiscal year, * * * the board of education 
of every school district, * * * shall make appropriations classified for 
the several purposes for which exp·enditures are to be made for and during 
the said fiscal year from the funds of such * * * school district. * *" 

Section 260-1 of the General Code, a part of the same act, in part provides: 

All provisions of law heretofore or hereafter enacted and relating to 
the levying of taxes, the collection, appropriation or expenditures of revenues 
or th~ making of financial reports or statements for a fiscal year or other 
year shall be construed to refer and apply to the fiscal year as herein de­
fined, * * *" 

The fi5cal year mentioned in the above quotation is provided in the first sentence 
of the same section which provides in part as follows: 

"* * * beginning with January 1, 1926, the fiscal year of every 
* * * school district, * * * shall begin at the opening of the first 
day 'lf January of each calendar year and ·end at the close of the succeeding 
thirty-first day of December." 

By the 'lbove sections the fiscal year mentioned in section 5649-3g begins on Jan­
uary 1st, and ·ends on December 31st of each calendar year, and as section 5649-3g 
authorizes at the beginning of each such fiscal year the appropriation for the several 
purposes for which expenditures are to be made for the said fiscal year, appropria­
tions at tha~ time are made for the incoming revenues from the February and August 
distributions. 

There ~eems to be no.,inhibition against expending the revenues receiyed at the 
August d:stribution for obligations incurred prior to such distribution as long as such 
expenditure~ are confined to the fiscal year. 

Your second question is whether you as the Director of Education may prior to 
July lst, 1926. use any of the $2,000,000 appropriated for the second year of the bi-
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ennium in the educational equalization fund for the purpose of assisting boards of 
education in state aid districts for obligations assumed for and during the school year 
ending June 30, 1926. 

In <>ection 1 of Amended House Bill No. 517, which is the general appropriation 
act, may bt: found the following: 

"The sums herein appropriated in the column designated 'first year,' or 
in the column designated 'biennium' shall not he expended to pay liabilities 
or deficiencies existing prior to July 1st, 1925, or incurred subsequent to 
J nne 30, 1927; though so appropriated in the column designated 'second year' 
shall not be expended prior to July 1, 1926, nor to pay liabilities incurred 
subsequent to June 30, 1927." 

The answer to your second question is readily apparent when considering the 
wording of this part of this section. This section prohibits the expending prior to 
July 1st, 1926, of money appropriated in the column designated "second year." 

Your t'lird question is whether you as director may use the $2,000,000 appro­
priated for the second year of the biennium after July 1st, 1926, for the purpose of 
assisting bo:~rds of education in meeting obligations assumed for and during the 
second year ending June 30, 1926. 

A ref~rence to the part of the general appropriation act quoted above will show 
that for the amount designated in the first year of the biennium that the same may 
not be used for obligations incurred prior to the first day of July, 1925, or liabilities 
incurred suhsequent to June 30, 1927, and the sum designated in the column designated 
second year of the biennium shall not be used to pay liabilities incurred subsequent to 
June 30, 1927. 

This limits the amounts appropriated for the biennium to liabilities and obliga­
tions incurred during the biennium and I can find no inhibition against expending 
after July 1, 1926, the amount appropriated for the second year of the biennium to 
pay obligations incurred during the first year of the biennium. 

Your fourth question is if the boards of education in state aid districts used the 
August, 19?6, distribution of taxes for the payments of contracts and obligations of 
the school year ending June 30, 1926, may such boards enter into contracts for the 
school year of 1926 and 1927 depending upon participation in the educational equal­
ization fund for the second year of the biennium. 

The answer to this question would depend upon when state aid was allowed the 
district. Section 7595-1 of the General Code, as amended in 111 Ohio Laws, page 481, 
provides that the application for participation in the state educational equalization fund 
for the ensuing school year shall be made at any time prior to July 31st, of any year. 
If the application for participation in the state educational equalization fund is made 
to the director and the director is able to determine that said district will be entitled 
to a ce1 tain amount of funds from such state educational equalization fund, it would 
seem that since these funds have been appropriated for the use of the director that it 
can be saic that such funds are in process of collection since the same have been 
granted by the dirt:ctor. 

As section 5660, as amended in 111 Ohio Laws, page 371, prohibits boards of 
education from entering into contracts, agreements or other obligations unless the 
chief fiscal officer certifies that the money to meet such contracts, "etc., is in the treasury 
or in process of collection, it will be necessary that the director grant a certain amount 
of state aid before these funds may be considered in the treasury or in process of 
collection. As by this same section contracts for salaries for educational employes 
which extend beyond the end of the fiscal year in which made are deemed sufficient 
if certified to the end of the fiscal year. it is only necessary that sufficient funds be 
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allowed by the director to carry the district until the succeeding fiscal year. If the 
director awards the district state aid sufficient to meet such contracts until the end of 
the then fi~cal year I can see no reason why the funds granted may not be considered 
in process of collection. 

Your fifth question is, may boards of education in non-state aid districts enter 
into contracts for the school year of 1926 and 1927, after the August distribution 
for 1926 of taxes has been largely consumed for the payment of obligations and con­
tracts for the school year ending June 30, 1925. 

As section 5660 mentioned above prohibits the entering into contracts unless the 
certificate of the fiscal officer is made that the money is in the treasury or in process 
of collection if the August distribution which would be the only revenues available 
for the fiscal year of 1926 have been largely consumed, and the district is not eligible 
for state aid, they would be unable to enter into contracts for the year 1926 and 1927. 

Your sixth question is whether it will be necessary under the operation of the 
new Vorys law for boards of education to follow all of the divisions of accounts 
prescribed by the Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, or whether 
some of these accounts may be grouped and combined for the purpose of simplifying 
the bookkeeping. 

Section 274 of the General Code provides that the Bureau of Inspection and 
Supervision of Public Offices shall have power to inspect and supervise the accounts 
and reports of the offices of each taxing district in the state of Ohio. And section 277 
of the General Code provides that the Auditor of State, as chief inspector and super­
visor, shall prescribe and require the installation of a system of accounting and re­
porting for the public offices named in section 274. It further provides that said 
system shall be uniform in offices of the same grade and shall prescribe the form of 
receipts, vouchers and documents required to separate and verify each transaction. 

The above sections grant the Bureau of Inspection and Supervision of Public 
Offices authority to install a system of accounting for school districts and to require 
that such a system be followed. 

The ~t>venth I}Uestion asks for an interpretation of section 5660 as it applies to 
minor pmchases for departments where it is impossible to determine in advance what 
supplies will be necrled. 

House Bill No. 527, enacted by the General Assembly at a sp-ecial session on Jan­
uary 15th, has amended section 5660 by adding supplemental section 5660-1. This 
section provides that nothing contained in section 5660 of the General Cod·e shall be· 
construed to require a separate certificate of the chief fiscal officer for each item of 
exp·enditure but that certificates may be issued by the chief fiscal officer certifying 
that a certain sum of money had been lawfully appropriated or authorized or directed 
for a certain purpose and that thereafter for· said purpose from said fund over a 
period not exceeding three months and not extending beyond the end of the fiscal 
year, expenrlitures may be made, orders for payment and expenditure approved and 
contracts, agreements and obligations for the 'eXpenditure of money may be made 
and assumed, provided the total sum shall not exceed the sum so specified. 

It further provides that for expenditures exceeding $500.00 a separate certificate 
shall be required. This section may be followed for all minor items and a certain 
sum may he appropriated for contingencies in departments for a period of three 
months and the matter of purchases to be made for such departments may be made 
out of such appropriation without a certificate of the fiscal officer. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 


