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other expenses authorized under this act from the date it becomes 
effective. 

1247. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

EXPENSES OF AUDITI~G ACCOU~TS OF MG:;TCTI'ALLY 
OWNED PUBLIC UTIUTTES-TRA:\SFER FROM GE;\­
ERAL FUND TO UTILITY FG~D. 

SVLLABUS: 

When the e:rpe11ses pertaining to the inspection and auditing of the 
accounts of a municipally owned public uti/it)' b)' the Bureau of Inspection 
and Supervision of Public Offices under authority of Section 288, General 
Code, have been paid out of the general fulld of such municipalit)', 
such general fnnd may be reimbursed in the amount so paid from the 
public utirit)' fund by transfer 1111der aut/writ)' of Sections 5625-l3a. ef 
seq., General Code. 

CoLL':\IIH.JS, 0Hw, September 28, 1937. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Colwnbus, Ohio. 
GENTLEl\lEN: Your letter of recent date is as follows: 

"In 1931 the Attorney General's Department informally 
held that the actual cost of the Bureau's audit of accounts 
of municipally owned utilities might be charged to such 
utilities, and we have so held since that time. 

V\T e are now presenting for your formal opinion, the fol­
lowing question: 

May a municipality's General Fund be reimbursed from 
its Public Utility Funds (water and electric light) for the 
cost of an examination conducted by the Bureau of Inspec­
tion and Supervision of Public Offices?" 

Water rentals derived from the operation of a municipally owned 
waterworks are expressly authorized by Section 3958, General Code, 
to be used "for the purpose of paying the expenses of conducting and 
managing the waterworks." It is my judgment accordingly that 
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there is no doubt but that the expense of auditing the accounts of 
such waterworks by your Bureau is properly one of the expenses of 
conducting and managing the waterworks within the meaning of the 
phrase as used in such Section 3958 and accordingly payable from 
the ·waterworks fund. The same principle is true as to other munici­
pally owned pubhc utilities. 

Coming to your specific question, howe,·er, as to whether or not 
a municipality's general fund may be reimbursed from its waterworks 
or other public utility funds to coyer the cost of an examination con­
ducted hy your Bureau, the matter of reimbursement invoh·es the 
question of transfer of funds. Paragraph c1 of Section 5(i25-13, Gen­
era 1 Code, reads as follows: 

''Unless otherwise prm·ided by law, the unexpended bal­
ance in any special fund, other than an improvement fund, 
existing in accordance with G. C., Section 5625-9, paragraph 
(d), (f), or (g) or G. C., Section 5625-11, may be transferred 
to the general fund or to the sinking fund or bond retirement 
fund after the termination of the activity, sen·ice or other 
undertaking for which such special fund existed, but only 
after the payment of all obligations incurred and payable 
from such special fund." 

Tn view of the fact that Section 5625-9, paragraph (g), requires that 
there he established "a special fund for each public utility operated 
hy a suhcliYision," it is apparent that Section 5()25-13, the pertinent 
portion of which is het·cinabo,·e quoted, docs not authorize transfers 
of moneys from a public utility fund at least as long as such public 
utility is in operation. 

Sections 5625-13a, et seq., General Code, originally enacted in 
1933 and amended in 1935, authorize transfers in addition to those 
authorized ))y Section 5625-13, General Code. Under these sections. 
transfers may be effected upon securing the apprO\·al of the Tax Com­
mission and pursuant to decree of the common pleas court. Section 
5(i25-13a provides: 

"ln additiqn to the transfers authorized in Section 5625-
13, the taxing authority of any political subdi,·ision may, in 
the manner hereinafter prm·ided, transfer from nne fund to 
another any public funds under its supen·ision except the 
proceeds or balances of loans, bond issues, or special Jeyies 
for the payment thereof, and except the proceeds or balances 
of funds derived from any excise tax leYied by law for a 
speciftcd purpose or purposes, and except the proceeds or 
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balances of any license fees imposed bv hw for a specilied 
purpose or purposes." 

In view of the fact that re\·enues of municipalfy owned public 
utilities are not excise taxes (Cincinnati vs. Roettinger, lOS 0. S. 145), 
it is my opinion that the general fund of a municipality may be re­
imbursed from its public utility funds to pay the cost of an examina­
tion conducted hy your Bureau which was heretofore paid out of the 
general fund. 

1248. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attonre;' Geueral. 

APPROVAL-CONTRACT BY AXD BET\iVEEX R. P. CAR­
BONE COMJ'AKY AXD THE STATE.OF 01-lTO FORGE~­
ERAL ·woRK ON THE MATN BUTLDIXG. CLEVELAXD 
STATE HOSPITAL. 

CoLUl\li3CS, 0 H 10, September 28, 1937. 

HaN. CARL G. \NAilL, Director, Department of Public l~Vor!ts, Colnmbus, 
Ohio. 
DEAR S1R: You have submitted for my approval a contract by and 

between R. P. Carbone Company, CleYeland, Ohio, and the State of 
Ohio, acting by Carl G. ·wahl, Director of Public ·works, for the 
General \,York known as North and South Porches, Majn Building, 
CleYelancl State Hospital, Cleveland, Ohio, as set forth in Item l, 
General Contract, and Item 5, Alternate "G-1," which contract calls 
for the total expenditure of eighteen thousand two hundred and fifty 
dollars ($18,250.00). 

You have also submitted the following papers and documents in 
this connection: Encumbrance estimate No. 65, elated September 
20, 1937, the estimate of cost, the division of contract, the notice to 
bidders, the proof of publication, workmen's compens;.~tion certificate 
~;bowing the contractor having complied with the l;rws of Ohio relat­
ing to compensation, the form of proposal containing the contract 
bonds signed by the "Gnitecl States Fidelity and Guaranty Company, 
its power of attorney for the signer, its financial statement and its 


