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mzsswncr can compel a contractor for a road improvement to give a 
new or additional bond even though the surety on the original bond 
should become insolvent or the company giving the bond should cease to 
do business in this state. 

2. The state highway commzsswncr owes material men and labor­
ers no duty in the way of requiring a bond of the contractor, other than 
to comply with the provisions of section 1208 G. C. to the effect that he 
shall require a bond with sufficient sureties before entering into a con­
tract for a road improvement." 

In specific answer to your second question, it was held in an opuuon found 
in Opinions of the Attorney General for 1929, Volume II, page 1417, the syllabus 
of which opinion is quoted in Opinion No. 3822 directed to you under date of 
December 8, 1931, that the labor and material claimants have no lien on the funds 
in your hands under a state contract. 

3862. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 
Attorney General. 

JOINT HIGH SCHOOL FUNDS-MUST BE WITHDRAWN BY ORDER 
OF PRESIDENT, VICE PRESIDENT, OR DIRECTOR OF SCHOOLS 

·AND COUNTERSIGNED BY CLERK OF BOARD OF EDUCATION. 

SYLLABUS: 
Funds appropriated for the maintenance of a joint high school, as established 

by authority of section 7669, et seq., General Code of Ohio, are to be placed in a 
separate fund in the treasury of the school district in which the high school build­
ing is located and cannot be withdraum from the said treasury except on the order 
of the president, ·uice president, or director of schools in school districts having a 
director of schools, and cowztersigned by the clerk of the board of education of 
said district.-

COLUMBUS, OHIO, December 16, 1931. 

Bureau of Inspection and Super·;_oision of Public .Q ffices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 
with reference to the following: 

"Section 7671 of the General Code provides that the funds for the 
maintenance of a join,t high school should be paid into the treasury of 
the Board of Education of the District in which the school house is 
located, and paid out by act of the High School Committee for the 
maintenance of the school. 

Section 4768 of the General Code provides that money shall be dis­
bursed by an order signed by the president or vice-president and counter­
signed by the Clerk of the Board of Education. 

Question. Arc the funds appropriated for the maintenance of the 
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joint high school to be paid by orders signed by the president and clerk 
of the Board of Education of the district in which the high school build­
ing is located, or may it be paid upon the order of the joint high school 
committee?" 

By authority of section 7669, et seq., General Code, the boards of education 
of two or more adjoining school districts by a majority vote of the full mem­
bership of each board may unite such districts for high school purposes, thereby 
establishing what is known as a joint high school. Section 7670, General Code, 
provides that a high school so established shall be under the management of :~ 

high scoool committee, consisting of two members of each of the boards creating 
such joint district, elected by a majority vote of such boards. 

The law docs. not fix in detail what the duties and powers of such a joint 
high school committee arc. In contents itself with the general provision that the 
school shall be under the ma11agemeut of a high school committee, as stated above. 
With reference to the funds necessary to maintain such a school, it is provided 
by section 7671, General Code, as follows: 

"The funds for the maintenance and support of such high school 
shall be provided by appropriations from the tuition or contingent funds, 
or both, of each district, in proportion to the total valuation of property 
·in the respective districts, which must be placed in a separate fund in 
the treasury of the board of education of the district in which the school 
house is located, and paid out by action of the high school committee 
for the maintenance of the school. 

• 
Section 4768 of the General Code provides 111 substance that a treasurer of 

the school district shall not pay out any school money except on an order signed 
by the president, vice president, or director of schools in school districts having 
a director of schools, and countersigned by the clerk of the board of education, 
and when such school moneys have been deposited in a regular school depository, 
according to law, no money shall be withdrawn from any such depository, except 
on an order signed by the treasurer ami by the president, vice president, or di­
rector of schools in such school districts having a director of schools, and counter­
signed by the clerk· of the board of education. 

It will be observed from the terms of the statutes, referred to above, that 
when money is once placed in the treasury of the board of education of a school 
district the only way it may legally be withdrawn from said treasury, where the 
same has been deposited in a regular depository, is upon an order signed by the 
president, vice president, or director of schools, and countersigned by the clerk 
of the board of education. 

Inasmuch as section 7671, General Code, directs that the moneys for the 
maintenance of a joint high school shall be placed in the treasury of the board 
of education of the district in which the school building is located, and section 
4768, General Code, provides the method of withdrawing money from the treasury 
of a school district, I am of the opinion that funds appropriated for the main­
tenance of a joint high school may be paid out upon the orders of the president, 
vice president, clerk, or director of schools, only, which orders should be counter­
signed by the clerk of the board of education of the district in which the high 
school is located. 

It may be noted that there is an apparent conflict between the terms of sec-
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tion 4768, General Code, and those of section 7671, General Code, inasmuch as 
Section 4768, General Code, provides that the funds coming into the hands of 
a school district treasurer, which, by virtue of Section 7671, General Code, in­
clude joint high school funds in districts where a joint high school building is 
located, shall not be paid out except on the "orders" of certain officials of that 
school district, whereas, Section 7671, General Code, provides that those moneys 
shall be paid out by "action" of the joint high school committee charged with the 
maintenance of the joint high school. The conflict between these two sections is, 
in my opinion, more apparent than real. By the terms of the two sections, it is 
apparent that the legislature did not intend the officials of the school district in 
whose treasury the funds were placed to issue "orders" for paying out thest: 
moneys without some "action" on the part of the high school committee. The 
high school committee, being in charge of the maintenance of the high school, 
should approve claims and bills to be paid before the payment is actually made. 
The facts on which the validity of such claims are based are peculiarly within 
the knowledge of this high school committee and the legislature no doubt in­
tended that the committee should take "action" approving bills before "orders" 
are issued for their payment, very much in the same manner as county com­
missioners approve certain claims against the county before the county auditor 
is authorized to draw warrants on the county treasury for their payment. The 
actual orders or checks for the payment of the money are drawn and issued, 
however, by the county treasurer. 

Likewise, in my opinion, the orders or checks for the payment, out of the 
school district treasury, of funds appropriated for a joint high school should be 
made in accordance with section 4768, General Code, upon the approval of the 
joint high school committee by taking action as directed by section 7671, General 
Code. ,. 

3863. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPOINTMENT OF TEACHER BY COUNTY BOARD OF EDUCA TJON­
WHEN SUPERINTENDENT OF COUNTY CHILDREN'S HOME ARBI­
TRARILY REFUSES TO APPROVE SELECTION OF BOARD. 

SYLLABUS: 
1. If/hen a school is maintained at a county children's home, the said school 

shall be 1mder the control and super~·ision of the city, township or village: board 
of education having jurisdiction over the school district within which such home is 
located. Teachers for such school shall be employed by the said board of educa­
tion with the approval of the superintendent of the home. 

2. When a village or rural board of education, upon which there devolves the 
duty of employing a teacher or teachers for a school maintained at a county chil­
dren's home, fails to do so because of the arbitrary action of the superintendent of 
the home in refusing to approve the employment of any other than one particular 
person, whereas the board offered to appoint anyone ott! of a large lisf of appli­
cants other than the person whose employment the superintendent would approve, 
it becomes the duty of the county board of education, by force of Section 7610-1, 
General Code, to employ a teacher for said school. 


