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this case was refused admission to the Supreme Court, although it would be im­
proper to base any definite conclusion thereon. 

In spite of the confusion that exists, I fee !impelled to the conclusion that the 
council of a non-charter city may not expend funds for the purpose which you men­
tion, since its legislative authority is such only as is either expressed in the general law 
or implied from the powers therein set forth. No express authority existing, and, 
none being fairly to be inferred, the right must be denied. 

The situation is, however, somewhat different with respect to charter cities. The 
Semple case recognizes that the power might exist if authorized either by express 
provision cf the charter or by more general provision thereof from which the 
authority may be inferred. Since in the consideration of your question I have not 
before me the provisions of any particular charter, it is impossible to make a more 
categorical answer to your question with respect to charter municipalities. 

I am therefore of the opinion, in specific answer to your inquiry, that there exists 
no authority for the expenditure of the funds of a non-charter municipality for the 
purpose of holding a Fourth of July celebration. The legality of such an expenditure 
by a charter municipality is dependent upon whether the charter contains an express 
provision authorizing such expenditure, or a general provision from which such 
authority may be inferred. 

2054. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

CEMETERY LOT-TOWNSHIP TRUSTEES MAY ADOPT RULE PROVID­
ING FOR TRANSFER OF TITLE FROM DECEDENT TO AN HEIR OR 
NEXT OF KIN. 

SYLLABUS: 1 .: 1 

There is no provision of the statute which autlzori:::es the transfer of the record 
title to a cemetery lot fron~ the name of the decedent to that of an heir at law or next 
of kin, in the absence of a rule Providing for such trausfer duly C1Wcted by the board 
of township trustees. 

CoLUMBUS, Omo, July 3, 1930. 

HoN. JoHN K. SAWYERS, JR., Prosecuting Attorney, Woodsfield, Ohio. 
DEAR SrR :-You have requested my opinion on the following statement of facts : 

"The clerk of the board of trustees in one of the townships in this county 
has inquired of me with reference to the matter set out in the following par­
agraph or two. It seems that tne trustees of the township in question have 
sold cemetery lots in the townsntp as provided for in Section 3448 of the Gen­
eral Code. One such deed was made to a married woman who has since 
died. Her husband, who is her sole survivor, is anxious to have this lot trans­
ferred to his name. 

If this was an ordinary parcel of real estate, an affidavit of transfer 
would suffice. Inasmuch as this cemetery lot or lots in question is not re­
corded anywhere except in the book kept for that purpose by the township 
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clerk, it is not apparent just how to work out this matter of transfer to the 
title of this lot." 

Section 3448 of the General Code of Ohio, to which you refer, reads: 

"Upon application the township trustees shall sell at a reasonable price 
such number of lots as the public wants demand for burial purpose. Upon 
complying with the terms of sale, purchasers of lots shall be entitled to re­
ceive a deed or deeds therefor which the trustees shall execute, and which 
shall be recorded by the township clerk in a book for that purpose, the expense 
of recording to be paid by the person receiving the deed. Upon the appli­
cation of a head of a family living in the township, the trustees shall make 
and deliver to such applicant a deed for a suitable lot for the burial of his 
or her family without charge, if in the opinion of the trustees, by reason of 
the circumstances of such family, payment therefor would be oppressive." 

From the section above quoted, it is clear that when one purchases a lot for burial 
purposes, he is entitled to receive a deed from the township trustees and such deed 
shall be recorded with the township clerk in a book kept for that purpose. Nowhere 
in the statutes is there to be found any provision which expressly requires township 
clerks to make a record other than the record to be made of the original deed. As 
you suggest, in your communication, if this property were ordinary real property, 
the record title could be properly transferred by complying with the provisions of 
Section 2768 of the General Code, which authorizes a transfer of property under 
such circumstances by affidavit. However, an analysis of said section discloses that 
the procedure therein provided for has reference to the recording of the title to the 
property by the county recorder, and therefore would have no application to the sit­
uation presented. The right of the surviving husband in the case you mention is a 
question of fact which, of course, could. be established by many other methods in 
case a controversy arises as to who is the owner of the lot under consideration, 
or as to who is entitled to burial privileges thereon. While there are many com­
plicated questions which arise with reference to the passing of the title to a burial 
lot from the original purchaser to the next of kin or assignors, it appears to be un­
necessary to discuss the same for the purpose of this opinion. Undoubtedly a sur­
viving husband would have burial rights in a lot under such circumstances as you 
describe, and such rights would in nowise be affected by reason of there being no 
express provision of law providing for a transfer of the record title. 

Your attention is invited to Section 3447 of the General Code, which is in pari 
materia with Section 3448, supra, and must be construed, of course, in connection 
therewith. Said Section 3447, among other things, provides : 

"They (the township trustees) shall make and enforce all needful rules 
and regulations for its division into lots, and the allotment thereof to families 
or individuals", etc. 

It is probable that the provisions last quoted may be sufficiently broad so as to 
empower the township trustees to make a rule with reference to the recording of a 
transfer such as you describe. It is believed that such trustees frequently make rules 
in reference to alienation of such premises and it would seem to be a logical con­
clusion to hold that they may properly make rules covering the subject about which 
you inquire. 

In view of the foregoing, and in specific answer to your inquiry, you are advised 
that there is no provision of the statute which authorizes the transfer of the record 
title to a cemetery lot from the name of the decedent to that of an heir at law or next 
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of kin, in the absence of a rule providing for such a transfer duly enacted by the 
board of township trustees. 

2055. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

ELECTION LAW-CONTRIBUTIONS BY CORPORATIONS TO COMMIT­
TEE RESEARCHING ON TAXATION LEGISLATION FOR GOVERNOR 
AUTHORIZED. 

SYLLABUS: 
The rendition of financial assistance b:y corpora.tions to a committee appointed b:y 

the Governor for the purpose of C011ducting research work to report to the Governor 
the result of its findings and S1tggestions as to possible tax legislation, is not a violation 
of Sectiot~ 4785-192, General Code. 

CoLUMBus, OHio, July 3, 1930. 

HoN. MYERS Y. CooPER, Govemor of Ohio, Columbus, Ohio. 
MY DEAR GoVERNOR:-This acknowledges your letter of June 23, in which you 

request my opinfon as to the legality of contributions for corporations to assist in the 
financing of the research activities of the Taxation Committee which you appointed 
some time ago. 

Section 4785-192, General Code, provides as follows: 

"Any corporation engaged in business in this state which directly or in­
directly pays, uses, offers, ad vises, consents or agrees to pay or use the cor­
poration's money or property for or in aid of a political party, committee or 
organization, or for or in aid of a candidate for political office, or for a 
nomination thereto; or uses such money or property for any other partisan 
political purpose, or violates any of the provisions of the law requiring the 
filing of an affidavit respecting such use of such funds; shall, upon con­
viction thereof, be fined not less than five hundred nor more than five thousand 
dollars. Whoever, being an officer, stockholder, attorney or agent of such 
corporation violates this section, participates in, aids or advises such viola­
tion of such section, shall be fined not more than one thousand dollars, or 
imprisoned not more than one year, or both." 

This section is part of the group of sections contained in the Election Laws 
relating to corrupt practices. It prohibits corporations engaged in business in this 
state from using their money or property for or in aid of a political committee. Your 
question requires a consideration of whether or not the committee to which you refer 
is a political committee within the meaning of this section. If it is, your question 
must be answered in the negative. 

The word "political" or "politics" is subject to a number of definitions. In my 
opinion No. 544, rendered under date of June 19, 1929, to the Bureau of Inspection 
and Supervision of Public Offices, the following comment and definition of "politics" 
is given: 

"There appears in the General Code no definition of the word 'politics'. 
It may be defined in three different ways, depending upon the angle of ap­
proach: First, it _is the interplay in public affairs, of diverse purposes and 


