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a state has power to release or remit particular taxes, at least on compliance 
with certain conditions, unless the legislature is prohibited from authorizi'ng 
compromises because of provisions in the state constitution." 

Under the provisions of the statutes herein quoted, it is clear that there is no 
authority granted to the county treasurer to do otherwise than to collect the taxes 
in full with penalty thereon and no authority is granted to compromise or settle any 
claim for taxes. 

In an opinion of this department found in Opinions of the Attorney General for 
1922, Vol. I, page 230, my predecessor was asked whether a county treasurer was 
authorized to accept from the receiver of an insolvent corporation, the property of 
which was heavily encumbered by mortgage, an offer to pay the present sums of 
taxes without the penalty that had accrued on account of the non-payment of tax 
within the time fixed by law. In answering said question it was stated in the opinion 
that: 

"No specific statutory authority lias been found for such procedure. In 
fact, no county officer is authorized to compromise a claim for general prop­
erty taxes. Peters vs. Parkinson, 83 0. S. 36, decides that the commissioners 
may not do this after suit brought by the county treasurer to enforce collec­
tion, but there is some reasoning in the case which goes beyond the actual 
decision therein. For example, it is remarked on page 49 that: 

'Another, and perhaps sufficient reason why the county commissioners 
could not rightfully settle or remit the taxes sued for in this case is that such 
taxes were not wholly due to, nor were they wholly levied for, the use of 
Holmes county, hut there was included therein as well, state, township, mu­
nicipal, and other taxes.' " 

Specifically answering your question, 1t 1s my opinion that the county treasurer 
1s without authority to compromise and settle claims for delinquent taxes for less 
than the amount due with penalty thereon. 

2843. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attorney General. 

AIRPORT-ON LA:\'D OF COU:\'TY HO:\IE FAR:\I-COU:\'TY AND CITY 
:\fAY :\'OT JOIN I:\' AGREE:\IENT TO EQUIP A:\'D :\IAINTAI:\'. 

SYLLABUS: 
A cou11ty and a city may 11ot legally e11tcr into a joint ml.!lll!rship agrceme11t with 

respect to that portion of a COllllf_V home farm, 110t l!ccdcd for public usc, for the pur­
pose of equipping a11d mai11tai1ting a11 airport. 

CoLL"~IBL"S, Ouw, :\'ovember 7, 1921:!. 

Uurcau of fl!s{'cdioll a11d Su{'er<isi011 uf Public Offices. Culu111bus, Ohio. 
GENTLD!EN :-] am in receipt of your recent communication which reads as fol­

lows: 
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"A county owns a 360 acre farm, upon which the County Home is located. 
About 200 acres of said farm is not used for any particular purpose, and 
could be used as an airport. A city located near-by in the same county is desir­
ous of equipping such acreage as an airport, if the county and the city may 
legally enter into a joint ownership agreement. 

Your views in connection with this matter will be very much appreciated." 

Under date of October 3, 1927, Opinion :"\o. 1101, reported in Opinions of the 
Attorney General, 1927, Vol. Ill. page 1946, was rendered to your bureau, the sylla­
bus of which is as follows: 

"A board of county commissioners, not being authorized by statute so to 
do, may not lawfully purchase land to be used as an airport and may not 
issue bonds for such purpose." 

As recited in that opinion', it is well settled that a board of county commissioners, 
being rurely a creature of statute, has only such powers as are expressly conferred 
upon it by statute and such implied powers as are necessary to carry into effect the row­
ers expressly granted. 

In this connection I deem it significant that the 87th General Assembly of Ohio, 
as a part of Section 3939, General Code, granted to municipal corporations the specific 
authority: 

"(22) To purchase or condemn land necessary for landing fields, either 
within or without the limits of a municipality, aircraft and transportation 
terminals and uses associated therewith or incident thereto, and the right of 
way for connections with highways, electric, steam and interurban railroads, 
and to improve and equip the same with structures necessary or appropriate 
for such purposes." ( 112 v. 380). 

In view of the foregoing, I am of the opinion that the county clearly has no power 
to equip and maintain an airport. Even if such authority had been granted to county 
commissioners by a statute similar to that portion of Section 3939, General Code, 
above quoted, applying to municipalities, I do not believe the county would have the 
power, by virtue of such a grant, to enter into a joint ownership agreement with a 
municipality for the equipping and maintaining of such an airport. 

In an opinion of the Attorney General, being Xo. 1641, dated November 5, 1920, 
reported in Opinions, Attorney General, 1920, Vol. II, page 1065, it was held that the 
statutes of Ohio did not authorize the purchase of fire apparatus by the township 
trustees and the council of a village within a township. This was held to be true even 
though the trustees, by Section 3298-54, were granted specific authority to rurchase 
such fire apparatus for their own use. \Ve find the following discussion in that 
opinion which is pertinent here: 

"H. B. 332, above referred to, makes no proviSIOn for joint action by a 
township and a village in the matter of the purchase of fire apparatus, and I 
am unable to find any statutory provision whatever for such joint action. Jt 
does not, of course, follow that whatever can be clone hy public boards or 
officers singly, can as a matter of Ia w be done by them in coni unction with 
each other. That such an arrangement might in many cases conduce to con­
venience and economy of public funds may be conceded, but these consider­
ations do not, of course, atone for the lack of statutory authority." 
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This reasoning is further supported by the fact that the Legislature has made 
specific provision for cases in which it determined joint ownership of property by 
rolitical subdivisions to be desirable, as in the case of Section 3399, General Code, 
authorizing the joint ownership of a town hall by township trustees and a munici­
pality located within the township. 

Section 2447, General Code, contains the general authority to county commis­
sioners to sell real estate not needed for public use and the power of the county to 
lease such property has also been recognized. A discussion of such power to lease 
appears in Opinions of the Attorney General for 1924 at page 110. However, neither 
of these powers can be so extended as to include the power of entering into a joint 
ownership agreement for a use of property proposed to he jointly owned for a rurpose 
not authorized by statute. 

It is my opinion, therefore, that a county and a city may not legally e11ter into a 
joint ownership agreement with respect to that portion of a county home farm, not 
needed for public use, for the purpose of equipping and maintaining an airport. 

2844. 

Respectfully, 
EDWARD c. TVR:-iER, 

Attornc)' General. 

COU:'\TY C0:\'11\IISSIONERS-AUTHORITY TO PURCHASE :\IATERIAL 
FOR GENERAL USE IX COXSTRUCTlO:'\ AXD .:\!AlXTEXAXCE OF 
COUXTY ROADS. 

SYLLABUS: 
County commissio11crs haz•c legal authority under existing law to purchase material 

for general usc ilz co1111ection with the constructio11 of high·lcays within their juris­
diction, as well as to make such purchases for the impro'l·cmclzt, mai11tcnance and re­
pair of such high·<eays. 

CoLl'~nn:~. OHio, Xovcmber 8, 1928. 

HoN. F. E. CHERRINGTOX, Prosecuting AttomC)', Gallipolis, Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your recent communication, which 

reads: 

''\Vill you please give me your opinion on the following proposition: 
Has the Board of County Commissioners the general power to purchase 

material, such as stone or gravel, for the purpose of using the same for the 
building and construction of county roads in general, as distinguished from 
the power to purchase such material, in the manner provided by law for a 
designated or specific improvement, and as distinguished from the power 
to purchase such material for the repair and maintenance of county roads? 

Stating the question in another way: 
Has the Board of County Commissioners, for example, the power to 

purchase ten thousand tons of gravel to he used in building county roads in 
general, without reference to the construction of any particular or designated 
highway or improvement? 


