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Code, and if the township trustees have the authority to donate money to, or 
temporarily aid church organizations in, the keeping up of their cemeteries, 
such authority must be found in or be impliea from the sections above enumer­
ated. 

Section 3465, General Code, provides for the action to be taken in the 
event of the abandonment of a public or private burial ground, but contains 
no provision which might authorize the expenditure of township money for, or 
empower the township trustees to aid a church organization in the upkeep of a 
cemetery belonging to it. 

Section 3471 provides for the transfer of a public burial ground in a township 
when the title thereto or control thereof is vested in an association or trustees, 
or in a religious society, but no mention is made therein as to possible aid by 
the township to the organization owning such cemetery. 

The foregoing sections are the only ones which are pertinent to your inquiry 
and it can easily be seen there is no authority therein for· township trustees to 
give aid to a church organization for the upkeep of its cemetery. 

In view of the conclusions arrived at herein, I do not deem it necessary 
to consider the possible application of section 6 of Article VIII, which prohibits 
various governmental subdivisions raising money for, and lending their credit to 
or in aid of any company, corporation or association. 

Where a cemetery is in the control of a church organization and said 
church organization is about to abandon the cemetery or deed it to the township 
trustees, I am of the opinion that said township trustees have no authority to 
temporarily aid, from township funds, such church organization in the care and 
maintenance of the cemetery. 

3571. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

ELECTION LAW-METHOD OF COMBINING l?ROBATE AND COMMON 
PLEAS COURTS DISCUSSED. 

SYLLABUS: 

The question of combining the probate court and the court of common pleas 
may not be submitted to the electors of a county at the November, 1931, election.· 

CoLUMBUS, OHio, September 15, 1931. 

HoN. CEDRIC \V. CLARK, Prosecuting Attomey, Pomeroy, Ohio. 

DEAR SIR:- Your letter of recent date is as follows: 

"There was filed yesterday in the Common Pleas C<;mrt of Meigs 
County a petition reading as follows: 

'To the Honorable Chas. E. Peoples, Judge of the Court of Common 
Pleas, Meigs County, Ohio: 
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PETITION 

We, the undersigned electors of Meigs County, Ohio, represent 
that the County of Meigs, State of Ohio, has a population of less than 
sixty thousand inhabitants, as determined by the next preceding federal 
census, and petition the said Hon. Chas. E. Peoples, Judge of the Court 
of Common Pleas, Meigs County, Ohio, to submit to the electors of 
Meigs County, Ohio, at the next general election for county officers 
to be held in November, 1931, the question of combining the Probate. 
Court of Meigs County, Ohio, with the Court of Common Pleas, Meigs 
County, Ohio. Said combined Court to be known as the Court of 
Common Pleas, Meigs County, as authorized by Section 7 of Article IV 
of the constitution of Ohio as amended September 3, 1912, and the laws 
of Ohio ·enacted pursuant thereto.' 

Assuming the number of names on the petition sufficient, can the 
question be submitted to the electors at the coming November election, 
in view of the provisions of Section 7, Article IV, Constitution and 
Section 1604~1, G. C., using the term 'general election for county officers,' 
and Section 4784, G. C., as amended, providing that general elections 
for county officers shall be held in the even numbered years? 

If the question cannot be submitted at the coming November elec­
tion could the petition remain on file and the question be submitted at 
the general election in 1932 ?" 

The filing of a petition to submit to the electors the question of combining 
the probate court with the court of common pleas in any county having less 
than sixty thousand popul;}tion is provided for in Section 7, Article IV of the 
Constitution. This s-ection reads as follows: 

"There shall be established in each county, a probate court, which 
shall be a court of record, open at all times, and holden by one judge, 
elected by the electors of the county, who shall hold his office for the 
term of four years, and shall receive such compensation, payable out 
of the county treasury, as shall be provided by law. Whenever ten per 
centum of the number of the electors voting for governor at the next 
preceding election in any county having less than sixty thousand popu­
lation as determined by the next preceding federal census, shall petition 
the judge of the court of common picas of any such connty not less 
than ninety days before any general election for county officers, the 
judge of the court of common pleas shall submit to the electors of 
such county the question of combining the probate court with the court 
of common pleas, and such courts shall be combined arid shall be known 
as the court of common pleas in case a majority of the electors 
voting upon such question vote in favor of such combination. Notice 
oi such election shall be given in the same manner as for the election 
of county officers. Elections may be had in the same manner for the 
separation of such courts, when once combined." 

Your attention is particularly directed to the fact that the foregoing section 
provides that ten per cent of the electors shall petition the judge of the court 
of common pleas of such county "not less than ninety day~ before any general 
election for county officers," and that "notice of such election shall be given 
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in the same manner as for the election o£ county officers." It is obvious 
that this section requires that the question be voted upon at "such election," 
which reference is to a general election for county officers. 

Under Article XVI I, Section 1 of the Constitution, elections for county 
officers shall be held in the even numbered years. 

Section 1604-1, General Code, which section is repealed as of the effective 
date of the new probate code adopted by the 89th General Assembly, provides 
as follows: 

"Whenever ten percentum of the number of electors voting for 
governor at the next preceding election in any county having less than 
sixty thousand population, as determined by the' next preceding federal 
census, shall petition a judge of the court of common pleas of any such 
county not less than ninety days before any general election for county 
officers, for the submission to the electors of such county the question 
of combining the probate court with the court of common pleas of 
such county, such judge shall place upon tl~e journal of said court an 
order requiring the sheriff to make proclamation that at the next 
ensuing general election there shall be submitted to the electors of sl}.ch 
county the question of combining the probate court with the court of 
common pleas of such county. The clerk of courts shall, thereupon, make 
and deliver a certified copy of such order to the sheriff, and the sheriff 
shall include notice of the submission of such question in his proclama­
tion of election for the next ensuing general election." 

A consideration of this section standing alone might raise the question as 
to whether or not the electors may vote upon the combining of the probate 
court and the court of common pleas at the next ensuing general election 
occurring in an odd numbered year. Such a construction would render mean­
ingless the requirement that the petition be presented not less than ninety 
days before any general election for county officers, because it would 
follow that if a petition were presented thirty days or even ten days before 
the November, 1931, election, such petition would be presented more than 
ninety days before the next general election for county officers occurring in 
1932, and the argument would be made that the question must nevertheless 
be presented at the November, 1931, election. It is unnecessary to discuss further 
this possible construction of Section 1604-1, supra, for the reason, as hereinabove 
indicated, that the Constitution itself requires the submission of the question 
at a general election for county officers which shall be held in an even numbered 
year. 

I note that in the form of the petition in your letter, it is provided that 
the question shall be submitted at "the next general election for county officers 
to be held in November, 1931." Neither the Constitution nor the statute requires 
that the petition state when the question shall be submitted. This matter is 
provided by law and is not discretionary with the petitioners. The statement 
in this regard is, of course, inconsistent since there is no general election for 
county officers in November, 1931. Of course, in the event the question had 
already been submitted to the electors and voted upon pursuant to the filing 
of this petition, it is very possible that the courts would hold the election yalid 
on the ground that the portion relating to when the question should be submitted is 
unauthorized and surplusage. But it could nevertheless be contended, with per­
haps considerable force, that the persons who signed this petition did so on 
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account of being desirous of having the question submitted at the November, 1931, 
election and had they known that the question could not be submitted until the 
November, 1932, election, they would not have signed the petition. Under the 
circumstances, it is my judgment that a new petition should be prepared and 
circulated in the event it is desired to vote upon this question at the November, 
1932, election. 

3572. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL, BONDS OF NAPOLEON VILLAGE SCHOOL DISTRICT, 
HENRY COUNTY, OHIO, $10,000.00. 

CoLUMBUS, OHio, September 15, 1931. 

Retirement Board, .State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

3573. 

APPROVAL, BONDS OF SUGAR CREEK RURAL SCHOOL DISTRICT, 
ALLEN COUNTY, OHI0-$50,000.00 

CoLUMBUS, OHIO, September 15, 1931. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

3574. 

SPECIAL CONSTABLE-UNAUTHORIZED TO PATROL PUBLIC HIGH­
WAYS-AUTHORITY LIMITED. 

SYLLABUS: 

A special constable cannot be appointed for the general purpose of patrolling 
the public highways to enforce traffic laws. The duties of a special constable 
when appointed under sectio11 3331 of the General Code are limited to the par­
ticular case in which he is appointed. 

CoLUMBUS, OHIO, September 15, 1931. 

HoN. FRED W. EvERETT, ]R., Prosewting Attorney, Jackson, Ohio. 

DEAR SIR :-In your recent communication you present the following inquiry: 

"Can a justice of the peace appoint a special constable for the sole 
purpose of watching t.he State highways for speed law violators? There 
is sort of an epidemic of drunken and reckless drivers in this county 


