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The language of the court is very broad and would seem to cover every case, 
but it is my opinion that the decision must be limited to the particular facts in­
volved therein. It should be noted that in the case cited, the same board which 
found in favor of the improvement ,also made an order dismissing all of its 
action taken on the matter. In the case involved herein, there is an entirely new 
board endeavoring to rescind the action of the former board. Also, in the case cited, 
the board of county commissioners were hot rescinding their former action 
because of any further investigation or determination of its value or necessity 
to the public health, convenience or welfare but merely on the ground that they 
were without further jurisdiction to proceed with the improvement, due to the 
unconstitutionality of certain sections of the drainage law. However, the board 
of county commissioners in the case involved here is being asked to make a new 
finding as to the necessity or value of the improvement which would involve 
hearing additional testimony and making further investigation. Because of these 
two important distinctions, it is my opinion that the case of Rambarger vs. 
Curl, supra, would not be controlling in this case. 

The question is not asked as to whether or not the order of the former board 
of county commissioners is mandatory on the new board and as a result no 
opinion is rendered thereon. 

In specific answer to your question, assuming that no rights have accrued by 
virtue of the board's order, I am of the opiniOI~ that a board of county com­
missioners has no right or power to review or rescind any order made by a former 
board of county commissioners unless it was illegal or unauthorized. 

Respectfully. 
joHN \V. BRICKER. 

A 1/nrotey General. 

590. 

SOLDIER'S RELIEF-STEPMOTHER OF SOLDIER, SAILOR OR MARINE 
NOT ENTITLED THERETO UNDER G. C. SEC. 2930 ET SEQ.-DIS­
TINGUISHING STEPMOTHER AND ADOPTING PARENT-PARENT 
DEFINED. 

SYLLABUS: 
The stepmother of a soldier, sailor or marine is not eligible to relief under 

sections 2930 et seq. of the General Code, such person not being a member of any 
of the classes of beneficiaries in section 2934, General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, April 14, l933. 

HoN. C. G. L. YEARICK, Prosecuting Attomey, Newark, Ohio. 
DEAR Sm:-I have your letter of recent date which read> as follows: 

"The Soldiers' Relief Commission of this county desires to know 
whether under Section 2934 of the General Code it is within their power 
to give relief to the stepmother of a World War Veteran. The stepmother 
has acted in the position of mother, having married the father of the 
veteran while the veteran was still a minor and having cared for him 
during ·that time." 
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Section 2934 of the General Code provides: 

"Each township and ward soldiers' relief committee, shall receive all 
applications for relief under the:e provisions, from applicants residing in 
such township or ward, examine carefully into the case of each applicant 
and on the first Monday in May in each year make a list of all indigent 
soldiers, sailors and marines, and of their indigent parents, wives, widows 
minor children, including widows of soldiers, sailors and marines \vho 
have remarried, but again have become indigent widows, who reside in 
such township or ward, and including the soldiers, sailors and marines 
of the Spanish-American war, or of the world war and their wives, 
widows, Indigent parents, minor children and wards, who have been bona 
fide residents of the state one year, and of the county six months, next 
prior to such first Monday in May, and who, in the opinion of such 
relief committee, requires aid, and are entitled to relief under these 
provisions." 

By expressly including several classes of beneficiaries, the legislature has im­
pliedly excluded all others from the benefits of the act. Expressio unius est 
e:rclusio alterius. If they are entitled to relief, stepmothers must be included within 
the term "parents." 

Webster's New International Dictionary defines "parent" as follows: 

"One who begets, or brings forth, offspring; a father or a mother. 
Parent is sometimes used popularly and in statutes to include persons 
standing in loco parentis other than the natural parents, as in Lord 
Campbell's Act, where it is defined to include father, mother, grand­
father, grandmother, stepfather or stepmother; and it is sometimes con­
strued as equivalent to ancestor, and regularly so in certain cases in the 
civil law." 

No cases under the Ohio enactment of Lord Campbell's Act, holding a step­
mother or stepfather to be a parent, have come to my attention. The court in 
Ransom vs. Railway, 93 0. S. 223, held that under the Ohio wrongful death statute, 
the word "parent" as used in section 10772 (repealed, 114 0. L. 320) included 
"adopting parents." There is, however, a clear distinction between the legal status 
of an adopting parent and a stepfather or stepmother. A child inherits from the 
former but not from the latter. The incidents of adoption are enumerated in 
section 8030, General Code. Under this section an adopting parent owes the duty 
to support his adopted child, and is entitled to the services of such child during 
minority, whereas a stepfather or stepmother owes no duty to support and has no 
right to the services of the stepchild. Trustees vs. Tnv.stees, 5 Ohio, 316. 

In State vs. Barger, 14 Ohio App. 127, it was held that prosecution does not 
lie against a stepfather under section 12970 for failure to provide for his step­
children. The court said at page 129: 

"V/e have no hesitancy in saying that we believe that it was not the 
intention or purpose of the legislature, in the enactment of Section 12970, 
General Code, to include step-parent in the word parent. If it had been 
the intention of the legislature so to do, it would have written therein 
the word 'step-father' or 'step-mother.' Not having done so, we. hold that 
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it was not the intention of said legislative enactment to include within 
said penal statute step-father or step-mother. We hold that, i1~ tfte legal 
or ordinary acceptation of the term 'parent,' it does not include a step­
father or a step-mother. We therefore find that the common pleas court 
was right in reversing the judgment of conviction in the municipal court." 
(Italics the writer's.) 
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Aside from parents, the beneficiaries under section 2934 .includes only those 
bearing the relationship of wife or children to the man who served in the armed 
forces of the United States. The reciprocal right3 and duties flowing from the 
relationships of parent and children and husband and wife are more numerous 
and more important than those incident to the relationship pf step-parent and step­
children. As stated above, in regard to the duty of one party to the relation 
to support the other, and the rights of one party in the property of the other, 
there are important distinctions between the relationships of parent and child and 
husband and wife on the one hand and step-parent and stepchild on the other. 
The soldier had the duty to support his wife and children and his parents, if 
indigent and aged. He had no such duty in relation to his stepmother. This is a 
strong indication that in defining the classes of beneficiaries the legislature intended 
to include only those to whom a soldier owed a legal duty of support. 

Specifically answering your question, I am of the opinion that the stepmother 
of a soldier, sailor or marine is not eligible to relief under sections 2930 et seq. 
of the General Code, such person not being a member of any of the classes of 
beneficiaries in section 2934. 

591. 

Resp-ectfully, 
}OHN vV. BRICKER, 

Attorney General. 

COUNTY SURVEYOR-ENTITLED TO ALLOWANCE FOR MEALS 
WHEN TRA VEUNG ON OFFICIAL BUSINESS-TRAVELING EX­
PENSES DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
By virtue of section 2786 of the Gmeral Code, county mrveyors and deputy 

county surveyors are eatitled to allowance for meals whm traveling 011 official 
business. 

CoLUMBUS, OHIO, April 14, 1933. 

HaN. VERNON L. MARCHAL, Prosecutiag A ttomey, Greenville, Ohio. 
DEAR SIR :-I have your letter of recent date which reads as follows: 

"I wish you would render this office an opinion as to whether or not 
a surveyor or deputy surveyor is entitled to meals as a pa~t of the ex­
penses allowed under Section3 2786 of the General Code of Ohio. 

I have examined the Attorney General Reports for the year 1912, 
Volume I, Page 145, Opininon No. 37, - also the Attorney General 


