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1623.

APPROVAL, BONDS OF THE CITY OF CUYAHOGA FALLS, SUMMIT
COUNTY, OHIO—$19,138.76.

Coruwmsus, OHIo, January 25, 1928,

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio,

1624.

CORONER—FEES—WHERE SECTIONS 28564 AND 2856-5, GENERAL
CODE, APPLY, CORONER NOT ENTITLED TO RECEIVE ANY OTHER
FEES—NOT ENTITLED TO FEES WHEN DELEGATED PERSON PER-
FORMS DUTIES.

SYLLABUS:

1. In any county in which said Sections 2856-4 and 2856-5, General Code, apply,
the coroncr of such county is not entitled to receive for his own use the autopsy fecs
provided for by Section 2836-3, General Code, for any autopsies made by him on and
after August 1, 1927, and if any such fees are collected by the coroner of such county
he is required to pay the sane into the county treasury as provided in satd Seection
2856-5, General Code.

2. The coroner of a county is not entitled to the fec of three dollars which Sec-
tion 2866, Gencral Code, provides as the fee for viewing of a dead body where the
view of such dead body was not made by the coroner, but was made by some phy-
sician delegated by the coroner to perform such duty; nor is the coroner n such casc
entitled to the wileage fee provided for by said section of the General Code for the
traveling done by the physician in making such view.

CorLtmpus, Onrio, January 25, 1928,

Hox~. Epwarp C. StaNTON, Prosccuting Attorney, Cleveland, Oliio.

Dear Sir:—This is to acknowledge receipt of your communication of recent date,
in which my opinion is asked on certain questions therein stated.” Your communica-
tion is as follows:

“Section 2836-5, General Code, provides that the coroner of counties
having a population of 400,000 or more ‘shall pay over to the county treasury
of said county all fees, to which he shall be entitled under ail sections of the
General Code forthwith on receipt of the same.’

QUESTION 1: We are in doubt as to whether the language of Section
2856, G. C., together with that of Section 2856-3, G. C., so far make it the
duty of the coroner to perform autopsies upon authorization by the prose-
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cuting attorney, that any fees which are provided to be paid the coroher for
autopsies must be turned into the county treasury.

During a period the early part of 1927 the coroner was ill. Acting under
authority of the coroner, another physician viewed bodies of persons whose
death warranted such view and conducted examination into the causes of
death. Acting upon the information thus obtained, the coroner made reports
as is provided for by the latter part of Section 2856.

QUESTION 2. Is the coroner entitled to the fee provided for such
views by Section 28667

QUESTION 3. Should mileage provided for by the same section be
paid?”

Prior to the enactment of Sections 2856-4 and 2836-5 of the General Code, at the
last session of the General Assembly, the compensation of the coroner in all of the
counties of the state was on a fee basis. One of the fees provided for is that for
making autopsies under authorization of the prosecuting attorney of the county.
Section 2856-3, General Code, providing for such fees, reads as follows:

“In counties having a population according to the last federal census of
100,000 or more, no person shall be eligible to the office of coroner except a
licensed physician of good standing in his profession. For his services in
the performance of an autopsy under Section 2856 of the General Code
the coroner shall receive a fee of $20.00 and for decomposed or infected
bodies $40.00 to be paid from the county treasury in the same manner as
other fees of the office.”

On April 21, 1927, the legislature enacted said Sections 2856-4 and 2856-5, Gen-
eral Code, 112 O. L. 204, which sections became effective August 1, 1927. These sec-
tions provide as follows:

Sec. 2856-4. “In counties having a population, according to the last
federal census, of four hundred thousand or more the coroner shall receive
a salary of six thousand dollars per annum, payable monthly from the county
treasury upon the warrant of the county auditor.”

Sec. 2856-5: “In counties having a population, according to the last
federal census, of four hundred thousand or more the coroner shall pay
over to the county treasury of said county all fees, to which he shall be en-
titled under all sections of the General Code, forthwith upon receipt of same.

All coroners in such counties shall report to the county commissioners
on the first Monday in September each year a certified statement of the
amount of all fees collected during the same period, naming the party or
parties to each case together with a statement of the amount of funds paid
by him pursuant to law into the county treasury naming the source from
which such funds were derived.”

Tt will be noted that by the provisions of these sections of the General Code the
compensation of the coroner in counties having a population of 400,000 or more at
the last federal census is placed on a salary basis, and the coroner in such counties
is required to “pay over to the county treasury of said county all fees to which he
shall be entitled, under all sections of the General Code, forthwith on receipt of
same.” Inasmuch as the legislature has made no exception with respect to the fees
required to be paid into the county treasury by the coroner in such counties, but has
in unmistakable language expressed its intention that all fees of the coroner of such
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counties shall be paid into the county treasury, I am quite clearly of the opinior
that in any county in which said Sections 2856-4 and 2856-5, Gencral Code, apply,
the coroner of such county is not entitled to receive for his own use the autopsy fees
provided for by Section 2856-3, General Code, for any autopsies made by him on
and after August 1, 1927, and that if any such fees are collected by the coroner of
such ccunty he is required to pay the same into the county treasury as provided in
said Section 2856-5, General Code.

1 assume that the facts stated in your communication relating to your second
and third questions have reference to a time in the early part of 1927 prior to the
time that the act by which Sections 2856-4 and 2856-5, General Code, were enacted
became cffective.  Section 2806, General Code, referred to in your communication,
reads as follows:

“Coroners shall be allowed the following fees: For view of dead body,
three dollars; for drawing all necessary writings, for every one hundred
words, ten cents; for traveling each miile, ten cents; when performing the
duties of sheriff, the same fees as are allowed to sheriffs for similar
services.”

At the time indicated in your communication and prior to its repeal by said act
above referred to (112 O. L. 204, 206) Section 1745, General Code, provided as
follows:

“When the office of coroner becomes vacant by death, resignation, ex-
piration of the term of office, or otherwise, or when the coroner is absent
frem the county, or unable from sickiness or other cause to discharge the
duties of his office, a justice of the peace of the county shall have the powers
and duties of the coroner to hold inquests. When acting in the capacity of
coroner, a justice may receive the fees allowed by law to coroners in such
cases.”

With respect to the application of this section to the questions here presented.
it will be noted that Section 2856-3, General Code, above quoted, provides that in
countics having a population, according to the last federal census, of one hundred
thousand or more, no person shall be eligible to the office of coroner except a licensed
physician of good standing in his profession. This provision, in my opinion, is a
qualification of the office of coroner in such counties, and not of a justice of the
peace of the county who may be called upon to perform the duties of the coroner
in casc of the latter’s disahility. Inasmuch as under the provisions of Section 1745,
General Code, any justice of the peace of Cuyahoga County called in for the purpose,
was authorized to view the bodies of persons when the circumstances of their death
warranted such view and an examination into the causes of death, and such justice
of the peace was the only person authorized to conduct such inquests and collect
the statutory fees therefor, it follows that there was no authority on the part of the
coroner, or any other officer, to delegate such duties to the physician referred to in
your cominunication. The physician performing such duties could not, of course,
have any right to collect the fees provided for in such inquests either for viewing
the dead bodies or for mileage in traveling for the purpose of making such views;
and I do not understand that the physician referred to is making any claim for such
fees or mileage. The question is, whether the coromer can coilect such fees and
milcage notwithstanding the fact that by reason of his illness he was unable to make
such inquests.
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Ordinarily the statutory compensation of an officer is considered to be an in-
cident to his office, and not to the perforimance of the duties of the same; and
unless the conduct of the officer amounts to an abandonment of the office, the fact
that he does not perform all of his duties does not affect his right to such compensa-
tion, unless it is otherwise provided by statute. Pecople cx rel. vs. Bradford, 267 111
486; City of Chicago vs. Luthardt, 191 11l. 516; Bryan vs. Cattell, 15 Ta. 538; Larson
vs. St. Paul, 83 Minn. 473; Bates vs. St. Louis, 1533 NMo. 18; O’'Leary vs. Board of
Education, 93 N. Y. 1; Young ws. Morris, 470 Okla, 743 ; Bartholomew ©s. Springdale,
91 Wash. 408. Sce also Cleveland vs. Lutiner, 92 . S. 493 ; Zangerle vs. State cx rel.
Walther, 115 O. S. 168.

In 22 Ruling Case Law, at pages 529 and 530, it is said:

“The right of an officer to his fees, emoluments or salary is not im-
paired by his occasional or protracted absence from his post, or even by his
neglect of duty, or failure to perform substantial services * * * If there
is no provision directing a deduction fromn the salary no such deduction
will be made.”

There is no difficulty in applying this principle of law where the compensation
of the officer is a fixed salary, or where the same consists of fees accruing to his
office on the performance of duties or services therein by deputies or assistants,
in the absence of the officer. There is, however, an insuperable difficulty in applying
this rule to fees which can only accrue on the performance of particular duties or
services which can only be performed by the officer in person. Under the provisions
of Section 2866, General Code, a fee of three dollars is allowed for viewing a dead
body and in addition thereto, mileage at the rate of ten cents for each mile traveled
in making such view. The right to these fees, however, does not accrue until the
services are performed by some one legally authorized to do so.

As above noted, the only persons who could perform said services were either
the coroner himself or, in case of his disability, some justice of the peace of Cuyahoga
County, The services in question were performed by neither of these officials.

In the case of Wheatley vs. City of Covington, 74 Ky. (11 Bush), p. 18, it is
said :

“Where specific compensation is given by law to a public officer by way
of fces or commissions for the performance of specific duties, the true rule
would seem to be, that he is not entitled to the compensation unless he per-
forms the service; nor can he recover damages on account of having been
prevented from performing the services whereby he “would have earned the
designated compensation.”

See Smith vs. Mayor of New York, 37 N. Y. 518; Ricksecker vs. Board of
County Commissioners, 83 Kan. 346.

By way of specific answer to your second and third questions, therefore, T am
of the opinion that the coroner of Cuyahoga County is not entitled to recover the
statutory fee and mileage on inquests held during  his disability by said other
physician referred to in your communication. This opinion is limited to the pre-
cise questions submitted by you and has no application to fees accruing to the office
for transcribing the testimony of witnesses on such inquests, or to any fees other
than those considered in this opinion.

Respectfully,
Fowarp C. TURNER.
Attorncy General.
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